Lična arhiva
Slavska trpeza: Zvanicama poslužen bogat ručak

Udruženje srpskih penzionera sa Gold Kousta prošle nedelje je proslavilo svoju krsnu slavu Svetog aranđela Mihaila. Oko 65 članova društva prisustvovalo je sečenju slavskog kolača, posle čega su gosti posluženi bogatim ručkom, a za dobro raspoloženje pobrinuo se harmonikaš i pevač Sloba. Igralo se i veselilo do u kasne popodnevne sate.

Domaćica ovogodišnje slave Udruženja penzionera bila je gospođa Desanka, koja je narednu slavu predala predsedniku Draganu Doriću.

Inače, slava Udruženja srpskih penzionera imala je i humanitarni karakter. Članovi su s ljubavlju sakupili dobrovoljni prilog od 1.200 dolara koje će za Božić poslati Narodnoj kuhinji “Majka devet Jugovića” na Kosovu i Metohiji. Uz donaciju, Udruženje će Srbima sa KiM poslati i pismo podrške.

“Draga braćo i sestre sa Kosova i Metohije, želimo da znate da niste sami i da mislimo na vas, pa vam za naš najveći hrišćanski praznik šaljemo naš skromni doprinos da vam bar malo ulepšamo taj dan. Kad god smo u mogućnosti mi ćemo prikupljena sredstva rado poslati kao i do sada za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji. Mi ovde u dijaspori znamo čemu ste vi izloženi, ali daće Bog da se to sve završi. Držite se, draga braćo i sestre, jer bez vas ne bi bilo Kosova i Metohije koje je uvek bilo srpsko i uvek će biti. U sve vekove vekova, amin. Šaljemo vam iskreni i topli bratski pozdrav iz daleke Australije, sa porukom – Hristos se rodi, voistinu se rodi,” navodi se u pismu Udruženja penzionera sa Zlatne Obale, koje je potpisao predsednik Dragan Dorić.

Poverenje upravi

Prethodnog vikenda održana je i Godišnja skupština Udruženja srpskih penzionera sa Gold Kousta, na kojoj je birana i uprava za naredni period. Izglasano je da rukovodstvo Udruženja ostane u istom sastavu, na čelu sa predsednikom Draganom Dorićem, sekretarom Borom Bajićem i blagajnicom Mirom Bajić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here