Božović: Tužilaštvo da istraži sve veze Jovanjice sa gradskom upravom Beograda 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović kazao je danas da zahteva od Tužilaštva da se „hitno utvrdi“ uloga člana Gradskog veća Beograda i visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Dragomira Petronijevića u aferi „Jovanjica“.

Kako se navodi u saopštenju, Božović je naglasio da istraga tužilaštva mora utvrditi da li je ovaj funkcioner gradske vlasti svom kumu Predragu Koluviji, kako je kazao, „osim političkih veza u vrhu SNS, obezbedio i pomoć u vidu subvencija“.

On je dodao da treba utvrditi i kakvu je sve vrstu pomoći to preduzeće „za proizvodnju droge“ dobijalo od Grada Beograda i ko je još od funkcionera vlasti učestvovao u tom prljavom poslu.

„Tužilaštvo mora doći i do odgovora kakve su tačno veze vlasnika preduzeća ‘Jovanjica’ Predraga Koluvije sa vrhom Srpske napredne stranke, budući da je ovaj proizvodjač droge bio uključen u nekoliko državnih delegacija i učestvovao na brojnim stranačkim sastancima, da su njegovu marihuanu okopavali brojni ministri Vlade Srbije i da mu je veze u vrhu stranke i države omogućio gradski čelnik“, istakao je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari