SP za odbojkaše: Lubeu lakši posao, Zenitu neće biti prijatno sa domaćinom

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 12:05

Poznati parovi polufinala

Poznati su parovi polufinala klupskog SP za obojkaše. Posle poslednjeg kola grupne faze, zna se tačan redosled ekipe i ko na koga ide u nokaut rundi.

Iako je potencijalno moglo da bude neizvesnosti oko prvog mesta u grupnoj fazi, sve dileme su otklonjene kada su odbojkaši Lubea uzeli jedan set protiv Zenita, u reprizi finala Lige šampiona iz prošle godine, pa im ni poraz nije teško pao 2:3 (25:12, 25:23, 12:25, 20:25, 10:15).

Izabrane vesti

Italijanski tim je veoma ubedljivo dobio prvu deonicu, a kada je već bilo tako trener Ferdinando di Đorđi je odlučio da odmori startere i na teren pošalje rezerviste.

Čak su se i oni dobro držali u drugom setu, ali je onda usledio pad i očigledan manjak koncentracije i želje za pobedom, pa je poraz bio logična posledica takvog pristupa.

Kod Zenita se istakao Cvetan Sokolov sa 20 poena, dok je Maksim Mihalkov zabeležio 16. U Lubeu bolji od ostalih bio je Kamil Ričilcki sa 14, a zanimljivo je da je on jedini odbojkaš koji je bio na terenu tokom celog meča u italijanskoj ekipi.
„Znali smo da nam treba samo jedan set kako bismo obezbedili prvo mesto na tabeli. Zato sam dao šansu momcima koji nisu puno vremena proveli na terenu. Imamo dan odmora da se spremimo za polufinale i pokušaćemo to da uradimo na najbolji mogući način“, rekao je posle meča trener Lubea Di Đorđi.

Protivnik Italijanima u polufinalu turnira je ekipa Al Rajana (subota 17.00).

Kada smo već kod katarske ekipe ona je zabeležila i treći poraz na turniru koji se igra u Brazilu, a ovoga puta im je presudio tim Kruzeira - 3:0 (25:20, 25:16, 25:17).

Brazilci su od starta zagospodarili terenom i uspeli bez mnogo muke da upišu trijumf, pa im sada ostaje da se maksimalno pripreme za polufinalni meč sa Zenitom (subota 14.00).
„Lepo je što je trener rotirao igrače tako da je svako mogao malo da se odmori. Pobedili smo Zenit u prvoj fazi, ali znamo da će utakmica u polufinalu biti značajno drugačija“, poručio je odbojkaš Kruzeira Luan.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Otavio Pinto i Kledenilson Batista sa po 10 poena, dok se kod Al Rajana istakao Markus Vinisijus sa 11.

(FOTO: FIVB)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara