Vesti

Počela proizvodnja modela VW T-Roc Cabriolet!

Proizvodi se u istom postrojenju kao i Porsche Cayman

VW T-Roc Cabriolet
2.48KPregleda

Skoro tri meseca nakon premijere, VW T-Roc Cabriolet je i zvanično ušao u serijsku proizvodnju. Ovaj model će se proizvoditi u istom postrojenju kao i model Porsche Cayman.

VW T-Roc Cabriolet

Naime, jedini kabriolet model kompanije VW će se sklapati u postrojenju Osnabrik u Nemačkoj. U tom postrojenju su se ranije proizvodili modeli Golf Cabriolet i XL1, a trenutno se tu proizvodi Porsche Cayman.

“Imamo dugu tradiciju proizvodnje kabrioleta ovde u Osnabriku”, rekao je Jorg Miler. “To je jedna od naših ključnih specijalnosti. Čitav tim je ponosan što imamo privilegiju da proizvodimo jedini kabriolet model brenda Volkswagen. Naporno smo radili za to”, dodao je jedan od predstavnika fabrike.

Kako bi bila spremna za proizvodnu modela VW T-Roc Cabriolet, fabrika je modernizovana. U nju je uloženo nekoliko miliona evra, a to je samo početak investicija.

VW T-Roc Cabriolet

T-Roc Cabriolet jedan je od retkih SUV automobila sa otvorenim krovom na tržištu. Baziran je na standardnoj verziji modela VW T-Roc, s tim što u kabrio varijanti ima jedan par vrata manje. On ima i veće međuosovinsko rastojanje i širi je od standardnog modela. Sa druge strane, prtljažnik je manji.

Iz Volkswagena navode da se pokretni platneni krov može spuštati/podizati i u vožnji, ali samo do brzine od 30 km/h.

Kupci će moći da biraju između dve pogonske opcije. Osnovnu verziju pokreće trocilindarski turbo-benzinac zapremine jednog litra sa 115 KS (85 kW). On je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem. Oni koji žele nešto veću snagu mogu da se opredele za četvorocilindarski 1.5 TSI agregat koji proizvodi 150 KS (110 kW). Ovaj agregat je uparen sa sedmostepenim DSG menjačem.  Snaga se u obe verzije šalje isključivo na prednje točkove.

VW T-Roc Cabriolet

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery