Vujačić optužen za falsifikovanje, osumnjičen i za likvidacije: Odbio sporazum o priznanju krivice

E. V. N.

07. 12. 2019. u 00:19

Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Marjana Vujačića zbog falsifikovanja isprava. Osumnjičen i za ubistvo Jugoslava Cvetanovića i još tri likvidacije

Вујачић оптужен за фалсификовање, осумњичен и за ликвидације: Одбио споразум о признању кривице

Foto P. Milošević

PROTIV Marjana Vujačića (34), iz Podgorice, koji je navodno blizak "škaljarskom klanu", Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podiglo je optužni predlog zbog falsifikovanja isprava, saznaju "Novosti".

Istraga za ovo krivično delo najpre se vodila pred Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, da bi oni nedavno predmet prosledili novosadskim kolegama. Inače, protiv ovog crnogorskog državljanina se u Višem tužilaštvu u Vranju vodi istraga zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine u ovom gradu ubio Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića, koji je označen kao ubica Nikole Bojovića.

Vujačiću je, prema nezvaničnim informacijama, bilo ponuđeno da potpiše sporazum o priznanju krivice, vezano za falsifikovanje isprava, ali je on, nezadovoljan visinom određene kazne, to odbio. Osim njega, optužni predlog je podignut i protiv J. P. policijske službenice koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja, kao i protiv B. N. zbog podstrekavanja i pomaganja u ovom krivičnom delu. Zbog falsifikovanja isprava optužni predlog je podnet i protiv Z. M.

Vujačić je u junu uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je koristio lažne isprave na ime Miloš Begović, a lisice na ruke tada su stavljene i dvema službenicama MUP, koje su mu, navodno, za 1.500 evra izdale falsifikovana dokumenta. Tada je saopšteno i da je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, a dva dana kasnije, policija je saopštila da se sumnja da je počinio još tri likvidacije - dve u Crnoj Gori, a jednu u Holandiji. Prema operativnim saznanjima, sumnja se da je povezan sa ubistvima Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, krajem aprila ove godine u Podgorici, za šta se istrage vode pred nadležnim organima Crne Gore. Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.

Jugoslav Cvetanović

USTUPANjE

MARJAN Vujačić je negirao da je ubio Jugoslava Cvetanovića, ali dalje nije želeo da iznosi odbranu, jer je, kako je tvrdio, u novosadskoj policiji posle hapšenja doživeo torturu. Kad je reč o istragama ubistava u Crnoj Gori, u Beograd su nedavno dolazili veštaci kako bi uzeli njegov DNK, a prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da tamošnje tužilaštvo ustupi te predmete Srbiji, kako bi se protiv Vujačića vodio objedinjen postupak. On je inače u pritvoru Specijalnog suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije