Komentar: Novogodišnje odluke koje (ne) menjaju život

Odlučite nešto i onda to ispunite. Zvuči jednostavno, ali svi znamo koliko novogodišnje odluke traju i kako se posle toga osećamo. Možda da prosto sebi za Novu godinu kupite nov laptop?

PCPress.rs Image

Stiže nam jedna lepa, jubilarna godina, koja po zvučnosti deluje kao daleka budućnost za nas rođene pre devedesetih. Idealna je za važne životne odluke koje donosite svake godine a mali deo toga zapravo i ispunite. Stvar je takva da vam ovakve odluke neće promeniti život, ali neke sitne odluke kojih se držite mogu da vam promene način gledanja na stvari oko sebe. Možete biti i srećniji i zadovoljniji, a evo i kako.

Srećna 2020?

Postoji nekoliko stvari koje čine stub svakog života i to su uglavnom posao, ljubav, porodica, novac i slično. Kada se jedan stub klima ili ruši, rušite se i vi, osećate se kao da je vaša godina upropašćena. Donosite velike odluke kojih ne možete da se držite ili niste dovoljno istrajni. Počnite od malih stvari. Zapišite svakog dana nešto dobro što se dogodilo u tom danu, i ako istrajete makar i 100 dana, biće vam drago da se setite da 2020. i nije bila tako loša godina uprkos svemu što se dogodilo.

Pročitajte i:  TikTok se polako pretvara u veliki digitalni šoping centar

Budite srećni što ste danas zdravi, deca su vam srećna, imate novu haljinu, novog prijatelja, kupili ste nove nalepnice za svoj DIY projekat. Bilo šta može da vam popravi dan samo ako o tome malo više razmislite.

Počnite da radite nešto što volite, a kada ste zadovoljni, sve ostalo će se samo složiti

Smanjite očekivanja, ona su kao lepa ambalaža Eurokrema u kojoj je zapravo svinjska mast. Ovo važi za sve. Posao, ljubav, prijatelje. Zašto biste održavali prijateljstvo koje traje 20 godina ako vam ta osoba donosi samo negativnu energiju u život? Niko nije stvoren s ciljem da mu druga osoba zagorčava život. Otkačite se od svih izvora negativne energije i život može biti lep.

Ovo je lakše reći nego izvesti ali… posao nije vredan nerviranja. Čime god da se bavite, uvek može bolje, zavisi koliko uporno idete za tim, ali ovo je sigurno – nijedan posao nije vredan nerviranja.

Ugodite sebi

Naučite da ugodite sebi pa makar to značilo sat vremena dremke ispred televizora. I ne morate ove godine baš da smršate. Počnite da radite nešto što volite, a kada ste zadovoljni, sve ostalo će se samo složiti. Ne bih da zvučim kao neki life coach, ali život je onoliko dobar koliko sami u određenoj meri odlučite da takav bude (nepredviđene situacije su takođe deo života).

Odlučite da budete srećni i istrajte u tome!

I setite se da ne postoje novogišnje odluke koje menjaju život, postoji samo jedna odluka, ona kada odlučite da vam je dobro jer ste našli nov posao, ljude koji vam ulepšavaju dane i da volite sebe i sa 10 kilograma viška. Odlučite da budete srećni i istrajte u tome!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,