Pala prva glava u NBA: Njujork smenio Ficdejla

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.12.19. | 09:15

Majk Miler vršilac dužnosti trenera

Odletela je prva trenerska glava u NBA ligi ove sezone. Posle 22 odigrane utakmice Njujork je smenio Dejvida Fizdejla i njegovog prvog pomoćnika Kita Smarta.

Do daljeg, ekipu će voditi Majk Miler, dosadašnji drugi asistent, ali će se klub potruditi da u najkraćem roku nađe novog šefa stručnog štaba.
Prvi trener Dejvid Fizdejl i pomoćni trener Kit Smart su oslobođeni trenerskih dužnosti. Pomoćni trener Majk Miler je imenovan za vršioca dužnosti glavnog trenera“, stoji u kratkom saopštenju Niksa.

Izabrane vesti

Njujork je u dosadašnjem delu sezone upisao samo četiri pobede i čak 18 poraza. Ekipa je vezala osam mečeva bez trijumfa i to je bila kap koja je prelila čašu da Fizdejl dobije otkaz. On je i prošle sezone imao očajan bilans sa Niksima, 17-65, te malo kome je bilo jasno kako je preživeo letos a da nije otpušten iz kluba.

Međutim, kako pišu američki mediji, moglo bi lako da se desi da dvojica trenera ne budu jedini koje je poterala „metla“ iz Njujorka. Gazda kluba Džejms Dolan imao je sastanak i sa prvim operativcem kluba Stivom Milsom, kojem je rečeno da se i njemu drma fotelja.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara