BIZIT plus

Dubai: Cybertruck u policijskim redovima

Jedno policijsko odeljenje u Dubaiju odlučilo je da svom voznom parku doda i Tesla Cybertruck, a očekuje se da se to dogodi do kraja 2020. godine.

PCPress.rs Image

Kompanija Tesla predstavila je novi Cybertruck 22. novembra, a Elon Musk je tom prilikom istakao da se radi o “još jednom koraku ka zelenijoj planeti” i potpunom usvajanju obnovljive energije. Tokom prezentacije je moglo da se čuje da novi kamion od 0 do 96 kilometara na sat stiže za samo 2,9 sekundi, i da može da poveze preko šest tona tereta. Tu su i tri tipa baterije, te „najslabija“ omogućava da se po jednom punjenju pređe preko 400 kilometara, a najjača čak preko 800. Početna cena novog vozila kreće od 39.900 dolara za model sa baterijom najmanjeg kapaciteta i jednim motorom, dok će model sa tri motora i jačom baterijom moći da se kupi za nešto ispod 70 hiljada dolara.

Pročitajte i:  Električni automobili prelaze 600 milja

Vest o vozilima za koje je zainteresovan Dubai došla je nešto malo nakon što je Elon Musk objavio da je za Cybertruck stiglo oko 250 hiljada narudžbina. Policijsko odeljenje već ima zanimljiv vozni park koji uključuje i neke od najbržih automobila na svetu, te se vozila kreću od Bugatti Veyron-a do Lamborghini Aventador-a. Još uvek nije razjašnjeno kako će policijska stanica do svojih Cyber-kamiona doći sledeće godine kada je masovna proizvodnja zakazana za 2021, te se pretpostavlja da se radi o kupcu koji ima veliku prednost u odnosu na druge.

Izvor: Futurism

Facebook komentari: