Dres u kojem je Pele igrao protiv Jugoslavije prodat za 30.000 evra

Dres u kojem je legendarni brazilski fubaler Pele odigrao poslednju utakmicu za reprezentaciju Brazila prodat je za 30.000 evra na aukciji sportskih predmeta organizovanoj u Torinu.
Pele je u dresu sa brojem 10 poslednji put za državni tim igrao na prijateljskoj utakmici Brazil - Jugoslavija u julu 1971. na Marakani u Rio de Žaneiru.
 
Među drugim sportskim predmetima na aukciji, za 25.000 evra prodat je žuti dres koji je nosio Fausto Copi na Tur d' Fransu 1952. kada je drugi put pobedio na toj trci. 
 
Plavi dres Juventusa koj je nosio Lučiano Spinosi u finalu Kupa velesajamskih gradova 1971. prodat je za 9.400 evra, dok je za dres broj 10 Dijega Maradone, iz perioda kad je igrao za Napoli, u sezoni 1989/90, plaćeno 7.500 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.