Branislav Lečić
Alo!/ Rajko Ristić
Branislav Lečić

Alo!/ Rajko Ristić

Branislav Lečić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

"Dobrovoljan otpis kamate koja poveriocu inače zakonski pripada, ima svoju cenu. A to je DS koji mu se upravo isporučuje", rekao je Lečić u intervjuu.

Lečić ističe da DS nije na prodaju i da u stranci glavnu reč moraju voditi demokrate - članovi stranke i legitimno izabrani strančki organi.

On je ukazao da ne mogu Nadzorni odbor i Statutarnu komisiju stranke da zamene ad hoc izabrane komisije, dodajući da oni koji su u njima nisu ni svesni za koju je stvar njihova spremnost da pomognu DS zloupotrebljena.

Kaže i da je na nedavnoj sednici Glavnog odbora, koju je napustio sa još nekoliko kolega, jer nije dobio reč, hteo da govori o situaciji u stranci, kako da građani opet prepoznaju njihovu politiku, kako je potrošeno više stotina hiljada evra za koje Dragan Ðilas rekao da je uplatio u Fondaciju "Ljuba Davidović", o tome zašto stoji proces ujedinjenja.

Dragan Đilas

Alo!/ Rajko Ristić

Dragan Đilas, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

"Zato smo napustili sednicu GO, a ne zato što smo se naljutili na Zelenovića", objašnjava Lečić navodeći da se u DS ne može uvoditi diktatura.

On navodi i da je na sednici bilo kršenja pravilnika, procedura i nedokumentovanosti vođenja sednice, a to je, kako kaže, skandalozno za stranku poput Demokratske.

"Ne možemo dopustiti da slomimo duh mislećih ljudi u DS koji ju je izdvajao od svih drugih stranaka samo da bi neko sačuvao većinu u Glavnom odboru. To je zločin", smatra Lečić.

Povodom raspuštanja Omladine DS i ostalih odbora, kaže da se omladinom ne može manipulisati i da je njihova reakcija uvek reper kakva je krvna slika organizacije.

Branislav Lečić

Alo!/ Rajko Ristić

Branislav Lečić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

"Sa ovakvom omladinom imamo šanse da preživimo", kaže Lečić.

Kaže i da DS ne bi došla u ovu situaciju da je on izabran za predsednika i od nje se ne bi pravio "klon ostalih partija" u kojima ne postoji demokratski proces odlučivanja.

Povodom primedbi predsednika DS Zorana Lutovca da vodi "politiku protiv stranke u Vučićevim medijima", kaže da je žalosno da jedan doktor nauka dozvoli ovakav "palanačko, argumentum ad hominem rečnik".

Zoran Lutovac

Tanjug/Tara Radovanović

Zoran Lutovac, Foto: Tanjug/Tara Radovanović