Savo Milošević
FK Partizan
Savo Milošević

FK Partizan

Savo Milošević , Foto: FK Partizan

"Čestitke mojim momcima na pobedi i igračima Rada na fer i korektnoj igri. Ono što sam rekao i pre, igrali smo težak meč protiv rivala koji se bori za opstanak i koji je danas igrao maksimalno. Mi smo na granici kada je u pitanju energija. Nadam se da ćemo izdržati dve utakmice koje predstoje. Na osnovu šansi, mislim da smo zaslužili tri boda", rekao je Milošević.

Milošević je potom otkrio koliko su uticali na crno-bele na mentalnom planu remi u Hagu i poraz u Napretku. 

"Verovatno su uticali  i jedno i drugo, i fizički i mentalno smo poprilično smo prazni. To je, kao i uvek, najveći problem. Kada na bar jednu od te dve stvari možete da računate, onda je lakše, ali kada ste umorni i kada ste mentalno na granici - jako je teško", rekao je strateg crno-belih i dodao:

"Danas smo imali dodatni problem, pored ekipe Rada, koja ima dobre, iskusne i kvalitetne igrače, i teren nije dozvoljavao dosta toga. Zvuče kao opravdanja, znate da ja to ne volim, ali ima dosta stvari koje su uticale na to da igra nije bila na nivou na kome smo igrali u većem delu sezone. Ozbiljne ekipe pronalaze način da pobede i kada ne ide, to je jedina dobra stvar danas".

Uprko činjenici da je njegov tim dva puta u poslednja tri susreta ispustio dva gola prednosti, Milošević se nije pribojavao u trenucima kad je rad postigao pogodak.

"Ne stižem da razmišljam o tim stvarima, nemate prosto vremena da ’motate’ utakmice od ranije kad ide jedna. Imali smo par šansi da zatvorimo utakmicu, ali pošto nismo, Rad je stvarao prilike. Naravno da će dobre superligaške ekipe imati situacije, na to morate da računate, ali smo se danas trudili da izbegnemo konfuziju i uspeli u tome".

Strateg crno-belih potom se detaljnije osvrnuo na momenat u kojem je domaćin stigao do mreže Partizana.

"Mislim da je bio auto-gol, to se dešava. Mi smo ove godine dobili dosta na prekidima, bili smo opasni iz prekida, morate nekad i da primite gol. Ušli smo u Ligu Evrope golom iz prekida, znali smo da možemo da imamo problema, Rad je jedan od najviših timova u ligi, a Bjedov čak danas nije bio u prvom timu".

Imao je šef stručnog štaba kluba iz Humske tokom utakmice povoda da bude nezadovoljan.

"Reagovao sam na faul Sadika i žuti karton, koji po meni nije bio, Sadik je stigao prvi do lopte. Rekao sam da neću da komentarišem suđenje, pa neću da ni sad. Opet, nije ni logično da dobijemo dva žuta kartona iz tri faula, ali dobro".

Sadik je dao novi gol, prvi put od dolaska u Partizan matirao je golmana glavom.

"I posle ga je glava bolela. Za sve ima prvi put. Ja sam dosta kritičan bio prema njemu u prethodnom periodu, ali on je bio jako mlad i normalno je da ima uspona i padova. No, u poslednjih mesec i po dana je njegova igra bolja, mimo golova. On nam donosi mnogo toga i pored golova", rekao je Savo Milošević.