Mažić je najbolji sudija u Kini!

Srpski sudija Milorad Mažić dobio je veliko priznanje već u svojoj prvoj sezoni u Kini. Mažić je posle velikih uspeha u evropskom fudbalu, kako na klupskoj tako i na reprezentativnoj sceni, odlučio da početkom 2019. ode i sve naplati u Kini.

Već u svojoj prvoj sezoni 46-godišnji arbitar iz Vrbasa je dobio nagradu za najboljeg sudiju u kineskom šampionatu.

Milorad je na taj način postao prvi stranac koji je zaslužio ovakvo priznanje, ispred Engleza Marka Klatenburga, koji je za veći novac došao iz Premijer lige.

"Čast mi je što sam u ovom društvu. Dolaskom u Kinu u martu sebi sam postavio cilj da budem najbolji. Trudio sam se da uradim posao najbolje što mogu i drago mi je što je kineski savez imenovao mene ispred dvojice domaćih arbitara", rekao je Mažić.

Srpski sudija je ove sezone u kineskom šampionatu sudio na 30 mečeva, tri utakmice u kupu, dva u drugoj ligi i jednu u baražu.

Mažić je tokom karijere sudio u Ligi šampiona, Ligi Evrope, evropskim i svetskim prvenstvima, a malo mu je nedostajalo da deli pravdu u finalu Mundijala u Moskvi.

Kruna njegove karijere bilo je finale Lige šampiona 2018. između Real Madrida i Liverpula, odnosno Uefa Superkup godinu dana ranije, kada je "kraljevski klub" u Skoplju bio bolji od Mančester junajteda.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво