≫ 

Evropa oduševljena Teodosićem: Eurokup svrstao srpskog pleja u posebnu kategoriju

Miloš spada u grupu košarkaša koji prave razliku

  • 1
Miloš Teodosić

Foto: Marko Jovanović

Posle sezona provedenih u NBA ligi u kojima je igrao promenljivo, kao i posle povrede, Miloš Teodosić se vratio u Evropu, i to, u ekipu Virtusa u kojoj beleži odlične partije koje i te kako cene čelnici Evrokupa. 

Tako je na zvaničnom sajtu drugoga po redu evropskog košarkaškog takmičenja objavljen tekst pod naslovom "5 igrača koji prave razliku", a poseban deo izdvojen je upravo za srpskog pleja.

Uz njega su na listi košarkaša reprezentativac Francuske, Aksel Tupan iz Unikahe, potom Džonatan Hamilton iz Darušafake, Tajler Larson iz Oldenburga, kao i Erik Mekkolum iz Uniksa.

Njih je Evrokup označio kao košarkaše koji se posebno ističu i prave razliku u odnosu na sve ostale, kako svojim ponašanjem tako poenima i košarkaškim znanjem. Kada je reč o kapitenu Srbije, za njega pišu da je jedan od najboljih košarkaša Evrope ove decenije i da, uprkos tome, što je na sve mečeve tog takmičenja ulazio sa klupe, predstavlja motor tima.

U svakom od mečeva imao je dvocifren učinak uz barem jednu pogođenu trojku. Takođe, on je peti "skorer" takmičenja i deveti asistent, a protiv Monaka je pogodio šut za pobedu. Oni dodaju da bi priznanja "najboljeg igrača Evrolige", kao i "MVP-a" tog takmičenja, mogao da ponovi i na nivou Evrokupa ove sezone.

Video: Delirijum u Bolonji: Cela hala skandirala Milošu Teodosiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA