Škoro oštro kritikovao predsednicu i premijera 1Foto: Facebook / Miroslav Škoro

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u nedelju je održan predizborni skup nezavisnog predsedničkog kandidata, kantautora Miroslava Škora, koji je u svom govoru oštro napao premijera Andreja Plenkovića i predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, prenosi Jutarnji list.

– Jadna je država u kojoj se predsednica bavi srpskim čokoladama, hrvatskim čokolinima, zatvorskim kolačima i pokušajima da meni preotme karijeru… Zamislite da Franjo Tuđman peva na rođendanskim proslavama ili da se slika pred ogradom Bele kuće… Ja ću deestradizirati funkciju predsednika, poručio je on.

Govoreći o Plenkoviću, Škoro je nazvao „sramotom“ to što premijer mesec dana nije primio nezadovoljne prosvetne radnike.

– Mladi, nemojte prespavati 23. decembra. Umesto da vi odete van iz Hrvatske, omogućimo Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji da ostvare međunarodne karijere. Oni to žele. Oni neka lepo odu, a mi ćemo sebi urediti državu, rekao je ovaj predsednički kandidat.

Škoro je naglasio i da kao „vrhovni vojni zapovednik neću gledati kako susedne države povećavaju vojni budžet“.

– Podržavam povećanje vojnog budžeta. Hrvatska vojska je ponos hrvatskog naroda. I usuđujem se reći ono što niko ne želi. Ako bude potrebno, na hrvatske granice, izaći će hrvatska vojska. I to ne evropska nego hrvatska vojska. Neki se hvale, kroz zemlju je prošlo milion ljudi. Koja zemlja se tako ponaša?“, kazao je on.

Škoro je ukazao da ima kuda da se vrati kada prestane da se bavi politikom, „za razliku od onih koji su sada na vlasti“.  „Oni su ljudi koje ja kao preduzetnik nikada ne bih zaposlio u svom poduzeću… Pobedićemo ih jer imamo narod iza sebe“, tvrdi on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari