NAJAVA DANA (ponedeljak, 9. decembar): Tobdžije na Vest Hemovim iskušenjima, Cvajta, Danci, plus ABA i NBA košarka

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.12.19. | 08:01

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski ponedeljak

VEST HEM – ARSENAL, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Arsenal je u užasnoj seriji, ništa se na bolje nije promenilo dolaskom privremenog trenera Fredija Ljungberga, ekipa je poslednji trijumf upisala još 24. oktobra protiv Gimaraiša u Ligi Evrope, a na strani nije dobila šest vezanih susreta. Vest Hem ne blista, ali je nedavnim slavljem na Stamford bridžu pokazao da je sposoban za iznenađenje.

Izabrane vesti

ODENZE – ALBORG, 19.00
(Fudbal, Danska 1)

Domaćin ima bod manje od Alborga, ali ima i tri vezana poraza. Na svakom od njegova poslednja četiri susreta prolazio je tip GG3+. Alborg je sjajan u gostima, jer je prošao dve runde Kupa Danske, a suput slavio na tri poslednja prvenstvena meča van svog stadiona. A dobio je i minula dva međusobna susreta sa Odenzeom (2:1, 1:0).

ŠTUTGART – NIRNBERG, 20.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Posle iznenađujućeg rezultata od petka veče, kad je Hamburg izgugio do Hajdejhajma, Štugartu se ukazala prilika da pobedom skoči na deobu drugog mesta koje vodi u Bundesligu. Mada igraju promenjivo u poslednje vreme, Švabe su dobile poslednja dva prvenstvena meča na Mercedes benc areni, dok je Nirnberg u seriji od osam mečeva bez slavlja.

PERUĐA – KOZENCA, 21.00
(Fudbal, Italija 2)

Imaju fudbaleri Peruđe zicer situaciju da se opet malo podignu na tabeli Serije B, jer im u goste dolazi jedan od davljenika iz donjeg doma. Peruđi nedostaje jedna pobeda da se povrati sigurnost, a dodatni motiv protiv Kozence biće i činjenica da su u prošlosezonskom okršaju na istom mestu gosti slavili s minimalnih 1:0. Kozenca ove sezone ima samo jednu pobedu na gostovanjima i ona su obično prepuna golova.

RIO AVE – ŽIL VISENTE, 21.15
(Fudbal, Portugal 1)

Žil Visente se izdigao iz opasne zone i s tri vezane pobede uplivao u mirnije vode. Rio Ave u poslednjih pet kola ima samo jednu pobedu, a u prethodna dva meča na svom terneu ima isto toliko pobeda – obe sa rezultatom 1:0. Zanimljivo, Žil Visente nije slavio na gostovanju Rio Aveu već šest godina, a u poslednjem susretu domaćin je slavio sa ubedljivih 5:2. Bilo je to januara 2015.

VOLUNTARI – VITORUL, 19.30
(Fudbal, Rumunija 1)

Vitorul je sve neprijatno iznenadio sa dva poraza u prethodna dva kola, ali sada gostuju fenjerašu na tabeli rumunskog prvenstva koji je dosad skupio samo jednu pobedu i pet remija. Doduše, Vitorul van svoje kuće ne blista i nije slavio već skoro pet meseci. U tom periodu uspeo je tek četiri puta da remizira. Voluntari, opet, je u nizu od šest poraza kod kuće.

KAJZERI – RIZE, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Kajzeri se vratio starim navikama posle onog šokantnog trijumfa nad Fenerom i nanizao tri pobede, dok Rize i dalje igra po sistemu “pobeda-poraz“. Prošle sedmice su savladali Konju na svom terenu, pa bi po nepisanom pravilu trebalo da dođe poraz, što se donekle poklapa s činjenicom da Rize ne zna za pobedu u minulih pet gostovanja u ligi, gde je osvojio samo jedan bod i upisao tri gola. Njihova gostovanja obično su vrlo efikasna.

PRIMORSKA – ZADAR, 18.00
(Košarka, ABA liga)

Primorska ima dobru priliku da obriše onaj poraz od Cibone i nastavi da drži nadu za plasman u plej-of. U goste im stiže Zadar koji izvan svog doma u ABA ligi ne zna za pobedu još od aprila. Primorska na svom terenu od početka marta ima samo jedan poraz i to od Cedevite Olimpije pre mesec dana.

HJUSTON – SAKRAMENTO, 02.00
(Košarka, NBA liga)

Osetilo se u igri Sakramenta koliko nedostaju Foks i Begli, što je i uzrokovalo da u vežu tri poraza i padnu na tabeli Zapadne konferencije. Hjuston mirnije glave dočekuje ovaj susret, pogotovo jer Kingsi ne znaju za pobedu u Tojota Centru punih šest godina. Osim toga, Roketsi su na svom terenu ove sezone doživeli samo jedan poraz – od Dalasa. Kraljevi, opet, imaju čak šest poraza u poslednjih sedam gostovanja...

JUŽNA KOREJA (Ž) – NORVEŠKA (Ž), 12.30
(Rukomet, Svetsko prvenstvo)

Iako sve praktično zavisi od izabranica Ljubomira Obradovića, u stručnom štabu Srbije gledaće se s pažnom ishod utakmice koju će kasnije odigrati Norveška i Južna Koreja. Srpskim rukometašicama bi značio trijumf Norveške, kako bi ta pozicija za Olimpijske igre ostala dostižna. Norveška je apsolutni favorit protiv najbolje azijske ekipe, uprkos poraz od Holandije.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara