Kate-Moss-in-LA-Vogue-1995
Autor fotografija: Artur Elgort. 
Moda

Kejt Mos, Kristi i Naomi: Super retke fotografije supermodela devedesetih

Fotograf Artur Elgort izdao je knjigu pod naslovom ‘I Love…’ koja je posvećena moćnim ženama, uključujući Kejt Mos, Kristi Tarlington i Naomi Kembel.

Nakon decenija provedenih u ovoj industriji, modni fotograf Artur Elgort objavio je neke od svojih najboljih fotografija. Svoju karijeru započeo je u britanskom izdanju časopisa Vogue 1971, i danas, kao čovek od 79 godina i dalje fotografiše. On je uslikao neke nezaboravne fotografije, uključujući i trijumfalnu Kristi Tarlington na krovu hotela u Parizu, kao i Kejt Mos kako u Los Anđelesu kupuje namirnice u šarenom kupaćem. Elgortove fotke pune stila hvataju određenu vrstu energije i pokret koje samo pojačava njegov nesumnjivi talenat. Bilo kako bilo, on je praktično otkrio Tarlingtonovu i bio jedan od prvih fotografa koji su sarađivali sa Kejt Mos.

Reklame

U njegovoj najnovijoj knjizi, I Love…, Elgort upravo slavi sve te moćne žene koje je slikao tokom karijere. Fotograf se osvrće na fotografije koje "nisu prave fotke", već su nastale u pauzama snimanja kampanja koje je radio za Chanel, Valentino, Yves Saint Laurent i Karla Lagerfelda.

naomi-campbell-arthur-elgort
christy-turlington-arthur-elgort

Ova knjiga je i vrlo lična za Elgorta, jer pored svih diva modne scene, sadrži puno fotografija njegove supruge, ćerke, unuke i drugih žena koje su obeležile njegov život.

arthur-elgort-i-love-photo-book

Elgort otkriva da je kniga prvobitno trebalo da se zove GIRLS, ali se ispostavilo da je izdavač već imao jedno izdanje pod tim imenom, te se našlo novo ime "koje je i bolje".

cindy-crawford-arthur-elgort
kate-moss-arthur-elgort

Fotogtafija Kejt Mos koja gura kolica iz samoposluge postala je baš poznata. Koja je priča iza te slike? Slikao sam je u Los Anđelesu. Odesli smo u nekom lošem hotelu, pored supermarketa. Urednica je bila Brana Wolf, koja je slavna u Australiji. Ona je bila žena od stila, i rekla je Kejt. Uzmi ove pare i idi do supermarketa i kupi šta god želiš, samo uživaj i pretvaraj se da šopinguješ. Tako je nastala ta fotka. Kejt je uživala.

christy-turlington-and-linda-evangelista-arthur-elgort

A ova sa Kristi Tarlington i Lindom Evanđelistom? Snimljena je ovde u studiju? Da, ovde u LA. Simpatična je priča, jer tog dana rođen moj sin. Trebalo je da dobijem samo Kristi, ali pošto je trebalo da se vratim u porodilište, Linda je rekla: Ja ću ti pomoći. I naravno, kao i uvek ona je ukrala šou.

jerry-hall-arthur-elgort
arthur-elgort

Koga si najviše voleo da slikaš tokom karijere?
Pa svi su u knjizi. Sada imam novog favorita. Možete je videti u britanskom Vogu. Njeno ime je Fran Summers. Ona je genije. Po mom mišljenju najbolji model na svetu trenutno.

Reklame
linda-evangelista-arthur-elgort
susan-holmes-arthur-elgort
gia-arthur-elgort
arthur-elgort

Ovaj članak prvobitno je objavljen na VICE UK.