Od Zvezde se sve promenilo u Salcburgu: Za Liverpul se traži 100.000 ulaznica

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 18:06

“Ovo je najveća utakmica u istoriji kluba”, poručuje golman Cican Stanković

Od tog avgusta 2018. godine i remija protiv Crvene zvezde sve se promenilo u Salcburgu. Klub je ostao bez trenera Marka Rozea, Bikove su napustili Volf, Dabur i Samaseku, ali je ekipa iz Mocartovog grada nastavila da podiže standarde.

Posle 12 propuštenih prilika Red Bul Salcburg se zahvaljujući sisteom UEFA direktno domogao Lige šampiona i dočekao da igra meč vredan plasmana u osminu finala. Na noge Red Bulu stiže prvak Evrope Liverpul i u slučaju poraza biće eliminisan. U podnožju Alpa je prava groznica, traži se karta više što nije bađ čest slučaj kada igra Red Bul Salcburg. Pokazalo se to i tokom dvomeča sa Crvenom zvezdom kada je na tribinama Red Bul Arene bilo 15.000 Srba.
“Ovo je najveća utakmica u istoriji kluba. Stadion je rasprodat, kao i na svakom meču, ali je potražnja za ulaznicama sada tri puta veća od kapaciteta. Da imamo stadion od 100 hiljada mjesta, bio bi ispunjen. Jedva čekamo da počne utakmica, rasterećeni smo jer smo već ispunili cilj - treće mesto i nastavak takmičenja u Evropi, ali verujemo da možemo da napravimo korak više. Optimisti smo”, poručio je u razgovoru za podgoričke Vijesti golman Salcburga Cican Stanković.

Izabrane vesti

Optimisti ste, iako Liverpul deluje moćno?
“Igramo protiv najbolje ekipe na svetu. Zašto je najbolja? Jer ima najboljeg golmana na svijetu (Alison), najboljeg defanzivca na svetu (Van Dajk), najbolji napad na svetu(Salah, Mane, Firmino) i najboljeg trenera na svetu (Klop). To je moje mišljenje. Liverpul je osvojio Ligu šampiona, ove sezone je u Premijer ligi ispustio samo dva boda u 16 kola, što je fascinantno. Uprkos svemu tome, verujemo da možemo da ostvarimo pobedu. I u Liverpulu smo pokazali da možemo da igramo sa njima, gubili smo 3:0, za samo 20 minuta smo izjednačili na 3:3, na kraju ipak izgubili 4:3”.

Čini se da napad Liverpula izgleda posebno ubitačno...
“Salah, Mane i Firmino čine najbolji napadački trio na svetu. Svi su fantastični individualno, ali njihova saradnja je ono što ih čini jedinstvenim, ponekad i nezaustavljivim. Izuzetno su brzi i dobri pred golom. Gledao sam Liverpulov napad i protiv Evertona i na ostalim mečevima - impresivni su, ali opet kažem da moj tim ima šansu i da može da pobedi”.

(Foto Star SPORT)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara