Svako živi za dres Srbije: Grujić tvrdi da nisu tačne priče da je bilo kada odbio poziv u reprezentaciju

A.Šoškić

09. 12. 2019. u 20:45

Voleo bih da imamo najbolje na okupu, da svi koji zaslužuju dobiju pozive. Nadam se da ću biti u sastavu za baraž sa Norveškom u martu - poručio je Marko

Свако живи за дрес Србије: Грујић тврди да нису тачне приче да је било када одбио позив у репрезентацију

Marko Grujić Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

NIJE istina da sam odbio poziv za mladu reprezentaciju, kao i svaki fudbaler živim za dres Srbije - poručuje iz Nemačke Marko Grujić, koji je na poslednjem meču u dresu Herte upisao gol i asistenciju u remiju u Frankfurtu (2:2).


- Nisam ni sa kim razgovarao o baražu sa Norveškom u martu. Kao i svaki igrač, voleo bih da igram. Imam dva saigrača iz Norveške ovde. Pribojavaju se našeg sastava. Voleo bih da imamo najbolje na okupu, da svi koji zaslužuju dobiju pozive. Nadam se da ću biti u timu, ne odlučujem o tome ja, ali za to živi svaki fudbaler. Zaslužujemo da idemo na EP - dodaje Grujić.



Od SP u Rusiji ga nema u nacionalnom timu, razne priče mogle su da se čuju.


- Do sada niko sa mnom nije pričao posle Rusije. Navodno su me zvali za tu mladu reprezentaciju, imao sam malu povredu. Posle toga su rekli da sam odbio poziv, što nije bilo tačno. Trenutno sam u Herti, možda klub nije toliko atraktivan. Nadam se da, ako budem prelazio u neki jači klub ili ako se budem nadogradio sa Hertom i igrao Evropu, poziv neće izostati. Voleo bih da to bude u što skorije vreme - završava Grujić priču na temu "orlova" bez i najmanje želje da bilo šta polemiše.


VELIKI PLANOVI POGLED na tabelu ne prija navijačima Herte, ekipa deli 15. mesto, ali Grujić najavljuje neuporedivo bolje dane:
- Klub ima projekat, došao je investitor sa mnogo novca, trenersko ime kakvo je Klinsman garantuje uspehe. Herta ide u izuzetnom pravcu. Mora ova sezona da se iščupa, a sigurno će biti mnogo bolje.

Bod u Frankfurtu osvojen je posle serije od pet poraza u Vundesligi (prenosi je "Evrosport").


- Ovo do sada je bilo daleko od maksimuma, svi verujemo u bolje dane i verujemo da će biti sve bolje i bolje - nada se Grujić.

Ekipu je nedavno preuzeo bivši čuveni napadač Jirgen Klinsman.


- Od prvog dana je doneo novu filozofiju, vidi se da je bio veliki igrač. Mnogi u Nemačkoj osporavaju njegovo trenersko umeće zbog teškog perioda u Bajernu, bio mu je to prvi posao, što je i normalno. Dugo je zatim radio u Americi. Mnogi kažu da je postavio novi sistem fudbala. Moći će mnogo toga da se nauči. Iz dana u dan smo sve bolji. Biće uspeha. Plan Herte je da za 2-3 godine igra LŠ. Sada nas čeka još nekoliko kola, pa zimska pauza. Idemo na pripreme sa Klinsmanom. Bićemo zajedno 20-ak dana, sa devet dana treninga smo se predstavili tri puta bolje nego u prethodna tri meseca, tako da očekujem znatno bolju igru.



Bundesliga je posebna po broju navijača, stadioni su najčešće puni, ne i onaj u Berlinu na kojem igra Herta


- Naš stadion je stariji, nije često popunjen, pa nemate utisak da je mnogo ljudi na tribinama, pošto je kapacitet oko 75.000. Mislim da će Berlin postati sve više fudbalski grad, kako budu dolazili uspesi - uveren je Grujić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije