Nisam umro baš iz prve: Đorđe Balašević se prvi put obratio javnosti posle infarkta

M. Ć.

09. 12. 2019. u 22:15

Zbog zdravstvenih problema koje je nedavno imao otkazan je njegov koncert u kragujevačkoj hali "Jezero"

Нисам умро баш из прве: Ђорђе Балашевић се први пут обратио јавности после инфаркта

Foto ATA Images

KANTAUTOR Đorđe Balašević u ponedeljak se, po prvi put, obratio javnosti posle zdravstvenih problema koje je nedavno imao, usled čega je otkazan njegov koncert predviđen za 15. novembar u kragujevačkoj hali "Jezero". Njegova ćerka Beba postavila je na "Fejsbuk" snimak gde se vidi kako "panonski mornar" trčkara i vežba u prirodi, a zatim staje pred kameru i izražava nadu da će odloženi koncert održati 28. decembra na istom mestu, ali da se, ipak, mora još uvek sačekati zvanična potvrda lekara.

- Dobra je vest da nisam umro baš iz prve, a loša vest je što to nije skok uvis, gde imaš tri pokušaja, već neograničen broj - u svom stilu je rekao Đole. - Bio sam u "frkici", žao mi je što smo morali da odložimo koncert u Kragujevcu. To je uvek bio rokenrol grad. Odatle je "Smak", na kraju krajeva. Kragujevac je sačuvao sva obeležja grada, i nije se poseljačio, u ružnom smislu te reči.

Balašević kaže da je bio četiri dana na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

- Nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo sam "doteran". Dobio sam četiri "stentića". Rekli su mi da ću moći da trčim - ne verujem. Nemojte me pitati da li sam dobro, jer neću više nikad biti dobro. Imam 100 godina, ne mogu biti dobro, ali se nadam da ću moći da nastavim tamo gde smo stali, i da još neko vreme neću dobiti ulicu u Novom Sadu.

Đole je dodao da se čekaju potvrde lekara i za koncerte koji bi trebalo da budu održani pre Kragujevca - 20. decembra u Osijeku i šest dana kasnije u Zagrebu. Nada se pozitivnom epilogu, jer...

- To bi onda divno poslužilo i da najavimo koncert u Novom Sadu, na Bogojavljensku noć, koji je tradicija, a onda i na proleće u Beogradu, u "Kombank dvorani".

Balašević je saopštio da će se, za nekoliko dana, kad, nada se, bude dobio "zeleno svetlo" lekara, ponovo na isti način obratiti javnosti. Dodao je da bi, da se on pita, sve te koncerte već sada obećao, ali i, takođe da se on pita, da "ne bi već jedno tri nedelje bio sasvim živ".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

GiRu

10.12.2019. 06:10

Умало да четврти пут видиш "тита маршала легенду ту, слободотворца човека тог друга и борца" .....

Istina

10.12.2019. 07:17

E moj Đole,sa tvojim stavovima i pevanjem komšijama za mene si davno u penziji,sram te bilo države u kojoj živiš,želim ti dobro zdravlje

Vaskularac

10.12.2019. 09:55

Ne moze se svima ugoditi. Posao ko posao treba raditi da održi coveka i porodicu u životu a da se pošteno odnosiš prema publici. Ali ako se radi takav posao u kome zavisis od ugadjanja svima, jer u tom poslu delis svoja osecanja sa publikom na ovim podeljenim prostorima, onda se srce i krvotok cepa na mnogo delova. Rokeri, kantautori, glumci i umetnici su ljudi od krvi i mesa kao i njihova publika pa imaju pravo na slabost i penzionisanje ali ne smeju da se poistovete sa svojim besmrtnim delima.