Čistoća zapošljava radnike za ekologiju: Komunalno preduzeće će uskoro oformiti i službu za zaštitu životne sredine

M. S.

10. 12. 2019. u 09:36

Posle rebalansa, 56 novozaposlenih će početi posao

Чистоћа запошљава раднике за екологију: Комунално предузеће ће ускоро оформити и службу за заштиту животне средине

U preduzeću je manjak čistača i vozača; Foto M.Anđela

JKP "Gradska čistoća" do kraja godine planira da oformi službu za ekologiju i unapređenje zaštite životne sredine u kojoj će biti zaposleno 56 novih radnika. S druge strane, ovo komunalno preduzeće i dosada je kuburilo sa viškom administracije, a manjkom čistača i vozača komunalnih vozila.

Osnivanje novog sektora omogućeno je rebalansom programa poslovanja ovog preduzeća.

- Dopunama odluke o obavljanju zoohigijene, "Gradskoj čistoći" poverene su nove delatnosti u skladu sa kojima se i planira formiranje sektora za ekologiju. U cilju efikasnog obavljanja kontrole i smanjenja populacije glodara, insekata deratizacijom i dezinsekcijom, povećani su troškovi za nabavku insekticida - stoji u obrazloženju rebalansa.


Kada je reč o problemima sa nedostatkom radnika na terenu i prethodnim rebalansom koji je usvojen na pretposlednjoj sednici, planira se primanje u stalni radni odnos vozača kamiona i komunalnih radnika, budući da je u planu i nabavka novih vozila.

Namera je da kroz tehnološke viškove administracija uprazni mesta za terenske radnike.


PROČITAJTE JOŠ: Profesori u strahu od otkaza


- Usled prirodnog odliva radne snage i penzija, "Čistoća" nadomešćuje radnu snagu putem Ugovora o privremenim i povremenim poslovima, a cilj je da imamo veći broj komunalnih radnika nego broj zaposlenih u administraciji i na tome ćemo raditi u narednom periodu - navodi Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća".


JAVNE POVRŠINE


S OBZIROM na to da će u narednom periodu u centru grada biti organizovano mnogo prazničnih manifestacija, "Čistoća" će imati pune ruke posla. Zbog toga je trećim rebalansom predviđeno povećanje troškova za čišćenje i pranje javnih površina u toku i nakon održavanja događaja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

dragan

10.12.2019. 10:46

Nesto da bi se radilo treba znati.OVO JE GLUPOST a i OPASNO radi se o otrovima prve vrste za koje je neophodno iskustvo.Za to postoje specijalizovane firme koje zadovoljavaju zakonsku regulativu.

ako poreski obveznici,otkriju ironiju u ovom naslovu neka me nazovu

10.12.2019. 11:03

A ja cu postavit moje pitanje:Zasto,od koga i od cega se MORAMO STITITI???OSIM VELIKOG POZDRAVA "GENIJALNOJ IDEJI",koja ce nam,gle cuda,otvoriti i nova radna mesta...Napred u propast,po svaku cenu!Zagadjivaci svih zemalja,ujedinite se!Jer ovi Vam stvaraju "opoziciju"!Ni slovo vise!