ŽIVITE ZDRAV ŽIVOT: Jedite i biftek, ali na mediteranski način u Papaladi
Foto: Promo

ŽIVITE ZDRAV ŽIVOT: Jedite i biftek, ali na mediteranski način u Papaladi

Beograd -

Ako ste gurmani, ovdašnji, onako da vam je meso važno, ali vam je još važnije i zdravlje, znamo pravi recept za vas - biftek na mediteranski način. "Odležalo" meso, sočno sa svim svojim blagodetima, preliveno maslinovim uljem, onim od seljaka s crnogorskog primorja - topi se u ustima. A ako je još od konjskog mesa - i snagu, i krv vam daje i na sve to poseban užitak. Gde to ima, reći ćete. Za vas iz Beograda i sve koji dolazite u isti, na idealnom mestu - u samom centru grada, nadomak Trga, Knez Mihailove - u Francuskoj 12 "krije se" Papalada

foto: Promo

Ušuškana u zdanju koje čuva tajne prestonog nam grada još iz antike, u čudesnom ambijentu koji spaja rustiku i eleganciju, u opuštenoj atmosferi - onoj kao da ste kraj nekog mora, nudi specijalitete mediteranske kuhinje - užitak i za dušu i za telo. A posebno u ove dane posta, kada valja pročistiti i tu dušu, i to telo. Samo čist kvalitet je u ponudi. I to po više nego pristupačnojceni

foto: Promo

Ovi dani idealna su prilika za sve one koji iščekuju Božić da probaju i starinska mediteranska jela, tako jednostavna, a tako neodoljiva. Više vrsta ribe ukrčkano, onako natenane, na laganoj vatri, u vinu i paradajz sosu s obiljem povrća, taj brodet, koji se služi na palenti - topi se u ustima kao kakav maslac. A postan je sto posto. I siti ste sto posto. A takvi ćete biti i kad ovde budete jeli morske i sveže ribe i druge plodove mora - brancin, orada, zubatac, škarpina, losos, ali i hobotnica, gambore, lignje... Uz kvalitetno povrće i začine, koje uzgajaju i u svojim plastenicima u Železniku, zdrav život je zagarantovan. Naravno, neko dobro vino, u odmerenim količinama, "začiniće" obrok i dan.

foto: Promo

Odavno je znano da je mediteranska ishrana izuzetno blagotvorna po zdravlje, te da i decu od malih nogu treba navići na istu. Posebno što su uz takvu ishranu kasnije manje skloni gojaznosti. A da ne pričamo o tome da osobe koje se hrane kao mnogi i u Grčkoj, Španiji, Francuskoj, Italiji... imaju manje rizike od kardiovaskularnih oboljenja, moždanog udara, dijabetesa tipa 2 pa čak i kancera. I duže žive - baš nedavno dokazano na Grcima, koji se samo mediteranski hrane i žive. Jer to je način života. Zaista.

foto: Promo

Za početak, krenite od posta u Papaladi il' obrnuto - krenite od mesa u Papaladi ako vam je tako lakše, i stići ćete do načina razmišljanja, ponašanja... životnog stila. Zato familiju, kolege, poslovne partnere vodite pravac u Papaladu. Kad jednom uđete, teško ćete izaći... A kad izađete, bićete drugačiji ljudi. Verujte na reč.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track