Rukometašice Srbije
rss.org.rs
Rukometašice Srbije

rss.org.rs

Rukometašice Srbije, Foto: rss.org.rs

Srpske rukometašice u sredu očekuje meč odluke na Svetskom prvenstvu u Japanu. Srbija u sredu od 10 časova igra protiv selekcije Danske u borbi za plasman u polufinale turnira. U preostalim mečevima Grupe 1 sastaju se Nemačka – Norveška i Holandija – Južna Koreja, od čijih ishoda zavisi i plasman Srbije.

Srbija, pre svega, mora da pobedi Dansku u meču koji će biti bitan i za borbu za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Moramo da ćutimo, čekamo da se sve završi. Da ne gledamo na rezultate. Moramo pokušati da se spremimo i pobedimo Dansku. Ako bude dovoljno, bude. Sutra je dan odmora, rekao sam devojkama da ćemo ići na jedan izlet, u botaničku baštu. Prvo neka se naspavaju, jako su teške utakmice. Fizioterapeuti će odraditi svoj deo posla, jer nam Jovana Stoiljković zaista treba. Žrtvjuje se mnogo i ovom prilikom zaista čestitam svim devojkama", rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Ukoliko Srbija želi u polufinale SP, moraju da se dogode još dva scenarija. Prvo, u meču od 7h Južna Koreja mora da pobedi ili da remizira sa Holandijom i tako tu reprezentaciju isključi iz borbe za najbolje četiri na svetu. U tom meču Srbiji će, ako sve do tada bude išlo prema planu, biti potrebno da Norvežanke u najgorem slučaju odigraju nerešeno sa Nemicama. Ukoliko bi se ove tri situacije desile Norveška bi išla kao prva, a Srbija kao druga, sa istim ili većim brojem bodova od Nemačke, u polufinale. Moguć scenario je i taj da Srbija u uđe u trougao sa Nemačkom i Holandijom, ili sa Norveškom i Holandijom, ali u oba slučaja naše rukometašice ne bi bile u povoljnoj poziciji.

"Samo zbog karaktera imamo četiri boda. Ne mogu da kažem da smo bolja ekipa od Nemačke, ili Danske, ali mi ne damo na sebe. Sad smo opet u igri, tu smo. Želimo da pobedimo i Dansku, da ih iznenadimo, i igramo našu igru", rekla je Dragana Cvijić.

Srbija je savladala Dansku u poslednjem susretu, bilo je 30:25 na Evropskom prvenstvu prošle godine.

"Dobro znamo Dansku, igrale smo i njima i u Nemačkoj i u Francuskoj. Spremićemo se dobro", rekla je Dijana Radojević, a pobedu najavljuje i Jovana Risović, "Volimo dramatične utakmice. Toliko smo se borile da smo iscrpljene i emotivno i fizički. U glavnoj fazi, već četiri boda, mislim da je ovo odlično. Idemo i po treću pobedu".