');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

NIKOLA UBIJEN ISPRED NOĆNOG KLUBA Bio u Sopotu na sestrinoj veridbi, pa otišao u Slovačku da radi, a neko ga je UBIO NASRED ULICE

Nikola Kosanić (22) iz Malog Popovića kod Sopota ubijen je u nedelju u centru Bratislave, kada su ga napali zasad nepoznati mladići za koje se zna da su iz Srbije. U međuvremenu, reporteri "Blica" oblišli su selo odakle je Kosanić.

Nikola Kosanić Foto: privatna arhiva / Facebook
Nikola Kosanić

U dvorištu njegove kuće zatekli su stariju ženu. Ona je potvrdila da je Nikolina baba, a u tom momentu niz stepenice kuće sišla je mlađa devojka koja je rekla da ne žele ništa da pričaju. Tada je Nikolina baba pitala da li se njemu nešto desilo, te ona u tom momentu nije znala da je Nikola ubijen.

Pročitajte još

Ni roditelji ubijenog mladića nisu želeli da pričaju. Kako saznajemo, oni su se obratili Ministarstvu spoljnih poslova i trebalo bi da otputuju u Slovačku da preuzmu telo.

Kako je "Blicu" rečeno iz Ministarstva spoljnih poslova, Ambasada Republike Srbije u Bratislavi je u kontaktu sa nadležnim organima Slovačke, vezano za slučaj preminulog državljanina Republike Srbije.

- Prema obaveštenju slovačkih organa, državljanin Srbije je preminuo 08. decembra ove godine od zadobijenih povreda u tuči ispred noćnog kluba u Bratislavi. Ambasada Srbije u Bratislavi preduzima potrebne mere u skladu sa svojim nadležnostima i u kontaktu je sa nadležnim organima Slovačke u cilju informisanja o istražnim radnjama - potvrdili su za "Blic".

Inače, kako smo saznali, ovu porodicu pre tri meseca zadesila je još jedna tragedija, kada je Nikolin deda preminuo.

O Nikoli komšije imaju samo reči hvale.

- Nikola se u Slovačku vratio pre nekoliko dana sa svojim rođakom Draganom. On već neko vreme je radio moleraj, a njegov rođak keramikom. U Srbiji je bio u oktobru, na Svetog Luku, na veridbi svoje najmlađe sestre Bojane - pričaju komšije ubijenog mladića.

Nikola, dodaju komšije, bio je najmlađe dete u porodici, a osim Bojane imao je još dve starije sestre, koje su udate i žive u obližnjim selima.

- On je bio izvanredno dete. Srednju školu završio je u Sopotu i posle toga jedno vreme živeo je i radio u Beogradu, nakon čega je počeo da putuje. Uvek bi se javio kada bi se sreli, nikakve probleme nije pravio, bio je pošten i kulturan mladić - rekle su komšije.

Foto: screenshot

Podsećanja radi, ubistvo se dogodilo na trgu u Bratislavi ispred Glavne pošte, a nadležne službe su obaveštene da na pločniku nepomično leži povređeni mladić. Po dolasku na lice mesta mogli su samo da konstatuju smrt.

Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj / screenshot

Kako ni posle dva dana policija nije imala tragova koji bi mogli dovesti do napadača, objavili su video-snimak sa sigurnosnih kamera i pozvali građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o mladićima sa snimka, to prijave policiji. Saopšteno je da se traga za četiri osobe koje govore srpski jezik, uzrasta od 20 do 35 godina.