');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

NENADIĆ O NEZADOVOLJNIM RODITELJIMA "Podneću ostavku u Upravnom odboru Zavoda Pazarić"

Mario Nenadić, bivši ministar u Vladi Kantona Sarajevo, jedan od najuspešnijih funkcionera od nastanka tog kantona, kako Avaz saznaje, podneće ostavku na mesto vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine Pazarić, u koji ga je Vlada FBiH imenovala pre nekoliko dana na predlog SBB.

Foto: Avaz / RAS Srbija

To je potvrdio i sam Nenadić, a kako je rekao, na tu odluku navele su ga izjave roditelja, dece štićenika Zavoda Pazarić, koji su istakli da nisu dobili mesto člana Upravnog odbora, koje im je obećano.

– Žao mi je što nisam potpuno informisan pre imenovanja o interesu roditelja da budu u Upravnom odobru Zavoda. Prateći medije ovih dana, video sam da su roditelji izrazili nezadovoljstvo činjenicom da Vlada, navodno, nije ispunila svoje obećanje i da im nije ostavila prostor za imenovanje, odnosno za članstvo predstavnika roditelja u tom Upravnom odboru – rekao je Nenadić.

Pročitajte još

Istakao je da mu je moralna i svaka druga obaveza da oslobodi jedno mesto u Upravnom odboru isključivo u korist roditelja.

– Ukoliko će Vlada FBiH udovoljiti takvoj mojoj poziciji i takvom stavu, vrlo rado podnosim ostavku za člana UO. Ipak, ukoliko ne udovolji, onda podnosim ostavku zato što Vlada, onda, ne razume o čemu se ovde radi – rekao je Nenadić, prenosi Srpskainfo.