Film Irac u 10 odsto američkih bioskopa

Tanjug

10. 12. 2019. u 22:54

Projekcija najnovijeg filma Martina Skorsezea "Irac" počeće u SAD od srede, u samo 10 odsto bioskopa u toj zemlji

Филм Ирац у 10 одсто америчких биоскопа

Niko Tavernise/Netflix via AP

Projekcija najnovijeg filma Martina Skorsezea "Irac" počeće u SAD od srede, u samo 10 odsto bioskopa u toj zemlji.


Scenario je godinama čamio u radnom stolu proslavljenog holivudskog režisera, dok konačno nije okupio ekipu koju je želeo i ekranizovao roman Frenka Širana "Istinita prica jednog Irca".

Priča se odnosi na Džiija Hofu, legendarnog predsednika sindikata kamiondžija, najmoćnijeg u Americi, koji je jednog dana nestao i o njegovoj sudbini se ništa ne zna već 40 godina.

Širan je radio za Hofu i za njega je obavljao veoma prljave poslove. Širan je pre nego sto je umro ispricao da je prvo što mu je kazao Hofa bilo "Čuo sam da si vešt moler".

Širana su zvali "Irac" po njegovom nadimku.

Skorseze je za ulogu Hofe angažovao Al Paćina, a Širana glumi Robert de Niro, rediteljev omiljeni glumac sa kojim je snimio devet filmova.


Niko Tavernise/Netflix via AP

Dugoočekivani film bio je prikazan samo jednom u septembru i tada je rečeno da je jedan od najboljih Skorsezeovih filmova.

Producirala ga je producentska kuća Netfliks, koja je ranije bila specijalizovana za televizijske programe.

Za snimanje ovog filma utrošeno je milion i 160.000 dolara, što je relativno mala suma s obzirom na ekipu glumaca koji u njemu igraju, ali to je ustupak Skorsezeu, koji je konačno dobio šansu da snimi film o Hofi i njegovim poslednjim danima.

Da se radi o dobrom klasičnom filmu o mafiji i američkom podzemlju govori i podatak da je sinoć, kada je pročitana lista filmova koji su ušli u najuži izbor za nagradu "Zlatni globus", dobio čak četiri nominacije za glumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Max Ulm

11.12.2019. 09:07

Više mi deluje kao neka parodija, odabir glumaca koji su skoro svi na izdisaju, i to vracanje 30-tak godina unazad a oni likom i telom isti, vidi se da su matori, u nekim scenama gde bi trrbali da pokazuju fleksibilnost kao dede se ponašaju, što i jesu, ništa posebno, film u pokušaju..... ☹️

Paja

11.12.2019. 10:32

Za snimanje filma nije utrošeno milion i 160.000 dolara, nego 160 miliona dolara.To je razlog što je film producirao Netflix, jer velike filmske kuće to nisu htele.