Prvi Barsin zimski posao: Karlos Alenja ide u Betis

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.12.19. | 14:23

Pozajmica do kraja sezone

Spremna je Barselona na prvi „izlazni“ posao u 2020. godini. Kako sad stvari stoje, Karles Alenja napustiće stadion „Nou Kamp“ i preseliti se u Betis u zimskom prelaznom roku.

Mladi vezista, izdanak čuvene La Masije, nema odgovarajuću minutažu kod trenera Ernestea Valverdea, stoga je rešio da promeni sredinu. Privremeno, pošto će otići u klub iz Sevilje do kraja sezone kako bi se na terenima Primere brže razvijao nego samo da sedi na klupi ili tribinama u Barseloni. Betis planira da, ako se Alenja pokaže u zeleno-belom dresu, ubaci u ugovor o pozajmici i pravu otkupa.

Izabrane vesti

Zasad nema informacija po kojoj ceni će Betis priuštiti dolazak Alenje, ali je izvesno da će ga Barsa pustiti. Ove sezone maltene ne igra. Počeo je samo premijerni ligaški meč sa u Bilbau, ušao s klupe protiv Majorke u nedelju veče, a Valverde ga je nagradio i u Milanu, odlukom da bude starter rezervnog tima koji je savladao Inter i sprečio ga da se plasira u osminu finala Lige šampiona. Na taj način se šef struke Barselone bar malo odužio Alenji što je letos stopirao već dogovoren prelazak na pozajmicu u Hetafe. Obrazloženje struke bilo je da je Karlos potreban, pošto se čekao odlazak Ivana Rakitića, međutim, kako je hrvatski reprezentativac ostao, a moraju da se ispoštuju i igrači poput Frenkija de Jonga, Artura Mela i Artura Vidala jasno je bilo da će 22-godišnji vezista boraviti na marginama.

Hetafe se javio i početkom novembra, međutim, Betis je bio konkretniji, trener Rubi mu je obećao minutažu, a to je Karlosu Alenji u ovom trenutku karijere najpotrebnije.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara