Žreb u ponedeljak: Crveno-beli već znaju potencijalne rivale u plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.12.19. | 17:59

Ono što je sigurno - Beograđani će kao gosti morati da jure prolaz među 16 najboljih mladih ekipa Evrope

Omladinci Crvene zvezde napravili su veliki rezultat osvajanjem drugog mesta u B grupi UEFA lige mladih i plasmanom u plej-of, posle kog bi mogli da se nađu među 16 najboljih mladih eklipa Evrope! Ogroman je to pomak u odnosu na prošlu sezonu, kada je iz šest mečeva sa Napolijem, Liverpulom i Pari Sen Žermenom osvojen samo jedan bod. I to kod kuće. Četa Slavoljuba Đorđevića možda je ove jeseni imala nešto lakše rivale, međutim niko ne može da ospori da je drugo mesto, te ostavljanje Totenhema i Olimpijakosa "u retrovizoru" - sjajan uspeh.

Evropsko proleće Zvezdine dece: Ponovo seva Raduletova leva!

Izabrane vesti

Pred Zvezdinim nadama sada je možda i meč sezone. Za 16. decembar zakazan je žreb parova plej-ofa. Crveno-beli kao jedan od osam drugoplasiranih timova već znaju potencijalne rivale. To je osam najboljih ekipa iz staze šampiona: Šerif, Saragosa, Midtjiland, Derbi kaunti, Porto, Dinamo Kijev, Rendžers i Ren. Plasman u osminu finala kao pobednici grupa obezbedili su: Real Madrid, Bajern Minhen, Atalanta, Juventus, Liverpul, Inter, Benfika i Ajaks. To je, dakle, društvo kom će se crveno-beli pridružiti ukoliko u plej-ofu budu bolji od svog rivala.

Zanimljivo da se u tom doigravanju igra samo jedan meč, a ono što ne ide naruku srpskom predstavniku jeste činjenica da prednost domaćeg terena ide ekipama iz staze šampiona. Plej-of utakmice biće odigrane 11. i 12. februara.

Ako ćemo po imenima nema dileme da bi Zvezdi najbolje legao šampion Moldavije - Šerif.

Podsetimo, UEFA liga mladih osnovana je 2013. godine. Zagarantovano učešće imaju 32 ekipe čiji seniorski timovi učestvuju u grupnoj fazi Lige šampiona, dok drugu "stazu" čine prvaci najbolje rangiranih zemalja na Uefinoj listi. Ove sezone, u toj stazi, Srbiju je predstavljao Brodarac, ali se nije proslavio, pošto je eliminisan u prvom kolu od francuskog prvaka Rena.

Direktan plasman u osminu finala, za razliku od "prave" Lige šampiona, obezbeđuje samo osam pobednika grupa. Drugoplasirani idu u plej-of, gde čekaju osam najboljih iz staze šampiona. Posle njihovih okršaja dobijamo još osam učesnika osmine finala. 

Barselona i Čelsi za sadu su najuspešniji klubovi u ovom takmičenju. Imaju po dve titule prvaka, s tim što su Englezi pride izgubili još dva finala. Po jednu titulu osvojili su RB Salcburg i Porto. Portugalci su i aktuelni prvaci.

Evo i svih dosadašnjih finala:

2014: Barselona - Benfika 3:0
2015: Čelsi - Šahtjor 3:2
2016: Čelsi - Pari Sen Žermen 2:1
2017: RB Salcburg - Benfika 2:1
2018: Barselona - Čelsi 3:0
2019: Porto - Čelsi 3:1
2020: ?


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara