Partizanov tim za Astanu: Miletić i Natho van stroja, Milošević se nada pomoći veziste!

Najveći protivnik crno-belih pred duel sa Kazahstancima povrede i umor tima, koji je sa malim fondom igrača izneo tri takmičenja * Čeka se ''zeleno svetlo'' za Šćekića

  • 28
Partizan, Astana sastav Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Borba za evropske bodove, novaci čast – to je Partizanu ostalo posle jeseni u Ligi Evrope, koja je igrački imala samo jednu mrlju, onu protiv Mančester junajteda u Engleskoj, dok je u preostalom delu takmičenja tim Sava Miloševića najpre bio žrtva nedostatka sreće, pa i poneke diskutabilne odluke.

Za kraj je ostao duel sa Astanom (četvrtak - 21.00, RTS, Arenasport), isprva projektovan kao potencijalno najvažniji, ali se ispostavio kao oproštajni ako izuzmemo stavke sa početka priče.

Crno-beli su od duela sa AZ Alkmarom u Hagu “izduvani kao balon”, ali, ako im je za utehu i ohrabrenje pred sutrašnji duel, i Astana je odavno okončala sezonu te su i smernice Kazahstanaca uperene nadole, svedene na treninge pukog održavanja forme.

Razlika je samo u tome što je Partizan u kratkom vremenskom periodu prvo izgubio standardnog desnog beka – Nemanju Miletića, koji je povredio koleno, a trener Savo Milošević će morati da pronađe i alternativu za najboljeg igrača – Bibrasa Natha, koji zbog žutih kartona neće biti u sastavu za meč sa kazahstanskim klubom.

Aleksandar Šćekić U Humskoj se nadaju da će Šćekić biti spreman Foto: Marko Jovanović

Pre 20-tak dana, kada je ekipa bila na vrhuncu forme, kako fizički, tako i psihološki, slični problemi bi bili rešeni u hodu, ali u ovom trenutku kada je potrošenost tima, ekspoatisanog uglavnom u istom sastavu, dosegla krajnje granice, svakako postoje i brige i dileme. Tim pre što je i aletrnativa za Izraelca – Aleksandar Šćekić u problemu, jer vuče honičnu povredu aduktora (primicač).

Milošević se ipak nada da će reprezentativac Crne Gore biti osposobljen za utakmicu, te da neće morati da tumba ekipu i u veznom redu, ako je već prinuđen da to čini u poslednjoj liniji tima.

Ukoliko pomenuta enigma bude uspešno skinuta sa dnevnog reda, Partizan će meč sa Astanom početi u sličnom sastavu kao, recimo, revanš duel plej-ofa Lige Evrope sa Moldeom, sa već pomenutom, iznuđenom korekcijom na poziciji desnog beka.

Partizan, Astana sastav Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Dakle, na golu će biti Vladimir Stojković, ispred koga će poslednju liniju tima činiti Aleksandar Lutovac na poziciji desnog beka, Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović u centgralnom delu odbrane, te Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Tandem zadnjih veznih biće Saša Zdjelar i pomenuti Šćekić, koji je tokom večeri trenirao sa ekipom (odluka će biti doneta tokom sutrašnjeg dana), krilne pozicije su rezervisane za Zorana Tošića i Takumu Asana, a centralni deo, odnosno poslednja trećina terena za Sejdubu Sumu i Umara Sadika.

Trener Milošević je u obraćanju medijima napomenuo da njegovi igrači i on lično imaju obavezu prema navijačima da pobede i u oproštaju od Evrope, pa bi za ekipu svakako bilo sjajno da takav odnos bude dvosmeran i da publika podrži crno-bele, koji su prošle godine u ovo vreme tavorili na svim nivoima, a u mesecima za nama Humska je ponovo “videla” Ligu Evrope, slavni Mančester junajted, Alkmar i neke mečeve koji dugo neće biti zaboravljeni.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STOLE

    11. decembar 2019 | 23:35

    PARTIZAN SE VOLI TO JE SPORT POSLE DUŽEG VREMENA PARTIZAN IGRA ODLIČNO

  • Toni

    11. decembar 2019 | 20:20

    Sad može da igra Ko god hoće kad su sve upropastili Uprava i Savo napolje

  • 🎹🎹🎹🎹🎹

    11. decembar 2019 | 19:24

    Ne kukaj na mali fond igraca, kao da ima ukupno 14 fudbalera pa nema ko da igra. U pitanju je kvalitet. A broj igraca je i vise nego dovoljan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA