Miloš Jovanović
screenshoot/Youtube
Miloš Jovanović

screenshoot/Youtube

Miloš Jovanović, Foto: screenshoot/Youtube

Miloš Jovanović, predsednik DSS-a, žestoko je reagovao na potez opozicije.

Naime, predstavnici dela opozicije, lideri Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZP) u Evropskom parlamentu usred Brisela govorili o izbornim uslovima na tribini koju organizuje grupa Socijalista i demokrata.

Brisel

Privatna arhiva

Brisel, Foto: Privatna arhiva

Na pitanje novinara zašto nije na sastanaku sa evroparlamentarcima na koji su otišli predstavnici opozicije iz Srbije, Jovavnović je odgovorio:

- Zato što mi je ispod časti. Da sedim sa strancima, sa nekom Tanjom Fajon, i da objašnjavam kako ovde ništa ne valja.

Ja prljav veš iz kuće ne iznosim, makar bio u podređenom položaju. Mi ćemo to repiti u dijalogu sa vlastima, ili nećemo, pa ćemo te rane sanirati kada se zagnoje, pa ćemo ih rešavati na komplikovaniji način u nekom potonjem trenutku.

Ali, da mi dođu Rusi, Amerikanci, Kinezi, Francuzi, koji su relativno ozbiljne nacije, pa bi me opet bilo sramota da pred nekim strancem sad pričam "znate Vučić je ovakav, mediji cu onakvi". Kakvi god da su, naši su.

Brisel

Privatna arhiva

Brisel, Foto: Privatna arhiva

A pogotovu kad mi dođe, nemojte se ljutiti, ali žena iz Slovenije... koliko je slavna naša istorija... Imaju li Slovenci išta slično. I onda mi dolazi neka Tanaj Fajon... pritom, EU sama ima takve probleme, koje ne može da reši. Za mene je to mnogo - rekao je.

Komentari (1)

houben@mail.ru

12.12.2019 02:33

Bravo Miloše.