Bravo, crno-beli - oproštaj od Evrope u velikom stilu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.12.2019.
22:48
Izvor: Sportske.net

Odlična igra Partizana u poslednjem meču u Evropi ove sezone.

AP Photo/Darko Vojinovic
AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Puleni Sava Miloševića su se časno oprostili od Evrope. Partizan je savladao Astanu sa 4:1 (3:0) i tako je stigao do nova tri boda. Sada još više boli ono što se dešavalo u Holandiji, pošto je Mančester savladao AZ sa ubedljivih 4:0.

Partizan je danas igrao bez Natha i Miletića, a nije spreman bio ni Lazar Marković. Nije to sprečilo crno-bele da napadaju danas od prvog minuta, a već jedan od prvih napada je urodio plodom.

Nakon akcije koja je tekla po levoj strani, lopta je došla do Sadika, ovaj je ostavio za Sumu koji se izborio za poziciju za udarac, ali je njegov šut odbranio Erić. Ne i odbijenu loptu, 1:0 za crno-bele, Suma je strelac.

Partizan je pojačavao ritam, Astana je došla na izlet do Beograda o čemu je govorio i Rukavina, pa je bilo pitanje koliko ćemo golova videti u mreži Kazahstanaca.

U 21. minutu već je bilo 2:0, nakon loše reakcije fudbalera Astane, Tošić je povukao kontru, dodao do Sadika koji postiže novi gol Astani, nakon ona dva u Kazahstanu.

Pet minuta kasnije, nova lopta u mreži Erića, ovoga puta su po levoj strani kombinovali Urošević i Sadik, Asano je na kraju uspeo da uhvati trk i da iz trka pogodi za 3:0.

Golove iz prvog poluvremena pogledajte u ovoj vesti.

Ekipa iz Kazahstana je odigrala daleko ozbiljnije drugo poluvreme. Napadi Partizana su bili lošiji, bez spremne ideje, dok su fudbaleri Astane imali par dobrih akcija.

Sejduba Suma

Pretio je Kizničenko dva puta, Rotariu jednom, i Rukavina je imao jednu dobru akciju po desnoj strani, ali je odbrana Partizana uspevala nekako da izađe na kraj sa njima.

Usledila je i povreda Stojkovića, u pitanju je prepona, nakon čega je u igru ušao Filip Kljajić.

Verovali ili ne, čuli su se i zvižduci fudbalerima Partizana koji su delovali nezainteresovano sredinom drugog dela igre. To kao da je nateralo Asana da pokaže šta zna.

Japanac je kao brzi voz prošao po sredini, dodao na najbolji mogući način do Sadika koji obilazi Erića i šalje loptu u praznu mrežu za 4:0! Bio je 76. minut.

Samo tri minuta kasnije Astana stiže do zasluženog gola kada gledamo samo drugo poluvreme, i to uz džak sreće. Rotariu je hteo da centrira, lopta je zahvatila Strahinju Pavlovića i prevarila golmana Kljajića za 4:1.

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat, nismo videli više šansi do kraja utakmice.

         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peđa3
Friday, 13.12.2019
09:55

Pirova pobeda...

avatar
IDEA zagreb čović
Friday, 13.12.2019
01:35

Bravo Partizane. Daleko najbolji tim u Srbiji i u regionu👏👏⚪⚫⚪⚫

avatar
nemam pojma
Friday, 13.12.2019
01:06

Bravo crno beli! Lepo, moderno, efikasno!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 13.12.2019
00:10

8 upisanih bodova + 3 pokradena protiv Mančester Junajteda i ukupno je 11 bodova je dovoljno za prolaz i odličan je rezultat kluba kome nije dozvoljeno da kroz prvenstvo izbori kvalifikacije za LŠ, zaradi više novca kroz njih, ranije dovede pojačanje da bi prošli pripreme i napuni roster i kluba kome je nakon završetka prelaznog roka od matičnog saveza promenjeno pravilo da ne može da dovede više od 1 igrača iz inostranstva, a na sve to još nedosuđena 2 penala protiv Mančester Junajteda zbog kojih je Partizan izbačen iz Evrope, ostao bez 570k € i koeficijent 2.000. Partizan je večeras igrao bez Miletića, Natka i Markovića i nakon 3:0 i odlične igre u prvom opravdano spustio gas u drugom poluvremenu da bi sačuvao energiju za gostovanje u Surdulici koje je takođe namešteno od FSS pošto je po rasporedu trebao prvo da igra kod kuće protiv Radnika, a onda u prvom sledećem terminu, a to je naredne srede u Surdulici, međutim FSS je to kolo odložio za proleće jer bi zvezda u njemu morala da gostuje Čukaričkom nakon razočarenja u Pireju, pa će ona dočekati Čukarički, a Partizan gostovati u Surdulici. Navijačima koji ne shvataju ili im se ne sviđa što je Partizan spustio gas i u odbrani presing zamenio zonom, a u napadu brzu tranziciju posedom neka se izbore da Partizan ima regularnu ligu i podjednako tržište u Srbiji kao i svaki drugi klub u Srbiji pa onda neće biti problema da se drži gas 90 minuta i ovakva Astana pošalje kući za 6+ golova u mreži. Mnoge stvari su bile pozitivne i večeras, Stojković je odlično branio, vezni red lako osvajao lopte, u napadu visoki procenat preciznosti, ali ono što nije bilo dobro su: 1. završnica jer je Suma opet morao iz drugog pokušaja da da gol, a Sadik opet šutirao golmanu u noge i mogli su to da ne budu golovi. 2. Tošić se opet nije vraćao tako da su s desne strane dolazili centaršutevi, a Lutovac morao sam protiv dvojice. 3. Urošević nije najbolje pokrivao utrčavanja s desnog krila. 4. Na prekidu mora odgovornije, bliže do igrača bez ostavljanja samog protivnika. "Lider" SL koji ima 0-0-6 i 0:20 gol razliku u LŠ dok su igrali 11 na 11 na terenu sanjaju da igraju šampionski kao Partizan.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Friday, 13.12.2019
04:15

Lider ima 1 0 6 i 1 1 4 u ligi sampiona,0 0 6 ste imali SAMO VI lazovcino jedna

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 14.12.2019
14:14

HAHAHAAHAHAHAHAHAHA

avatar
nenadnenad1234
Friday, 13.12.2019
00:08

Kad se sve slegne, nisi se obrukao, od sest utakmica u cetri si mnogo bolji od rivala bio, a slobodno se moze reci da si protiv Junajteda u Beogradu bio u najmanju ruku egal, ako ne i bolji, ali sta da se radi kad nisi imao srece, ili bolje receno znanja da utakmice u Hagu i Beogradu protiv
Az-a rutinski privedes kraju posle vodjstva.

Meni nevezano za ovu utakmicu, jedna stvar bode oci sto se tice Zvezde i Partizana u Evropi.

Zar je moguce da mi u srpskom fudbalu nemamo desnog beka?
Partizanu prva opcija na desnom beku je Nemanja Miletic, igrac koji je prinaucen da igra tu, ako se svi secamo on je dosao kao zamena za Milenkovica.
Druga opcija nam je Lutovac koji je do juce igrao veznog fubalera.
Treca opcija je Crnogorac Pesukic i tek cetvrta opcija (igrac koji nije ni prijavljen) je Miroslav Vulicevic.

U Zvezdi prva opcija je Marko Gobeljic, igrac koji je kao i Miletic prinaucen da tu igra, bio veznjak.
Druga opcija, kad je Miletic dobio crveni karton je bio Crnogorac Stojkovic (jos je bio tu) i cini mi se da je jednom igrao i Degenek na toj poziciji (ili Pankov) i tek kao cetvrta/peta opcija dolazi Milan Gajic, igrac koji nije ni prijavljen za evropske utakmice.

avatar
PARTIZAN PRVAK SVETA
Friday, 13.12.2019
00:02

Najbolji kada je najteže i najznačajnije. :D

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 13.12.2019
00:01

Hvala ti crno-bela ljubavi! Iako sad još jače boli onih 2:2 iz Haga ja te još jače volim Partizane moj!!! Sudbina je htela da ispadnemo ove sezone, naredne će to biti mnogo bolje. Sadik,Suma i Asano će biti još više uigrani. PONOSNI NA GRB U SRCU ŠTO STOJI - VOLIMO VAS NAŠI HEROJI!

avatar
miki1108
Friday, 13.12.2019
03:50

Dal' da sacuvam ovaj tvoj komentar.? Pa da ti pokazem kako ce biti bolje kada ispadnete u kvalifikacije za ligu evrope sledece godine.

avatar
Savoa
Thursday, 12.12.2019
23:59

Jaci smo od Zvezde 3x

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Friday, 13.12.2019
04:16

Ispali iz le u ovakvoj grupi,jaci ste jaci 🤣

avatar
mihmar
Thursday, 12.12.2019
23:57

Sta bre bravo, muka mi je od nasih klubova koji nemaju pojma da igraju, uvek ponavljaju iste greske i onda se zadovoljavaju ovakvim bezvrednim pobedama, i demagogisu kako je "pred nama kup i prvenstvo". Hoce li mi neko reci da li je gubljenje dobijene utakmice u 5 minuta, igranje rukom u svom sesnaestercu x puta, primanje golova u zadnjim minutama kao i to da odigras u gostima 2-0 pa izgubis kod kuce sa 5-2 i ostale kombinacije, svojstveno bilo kojim klubovima iz neke druge zemlje sem nas ? Ja se bas i ne secam da se nekome to vise dogadjalo nego nama

avatar
REVØLT
Thursday, 12.12.2019
23:50

Steta velika...

avatar
REVØLT
Friday, 13.12.2019
11:58

Asano je bio u ofsajdu u akciji koja je prethodila prvom golu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 14.12.2019
14:46

Nešto se dešava sa pomoćnim sudijama na toj strani Partizanovog stadiona, možda ni Partizanov teren nije pravouganik, možda je trapez pa ih prevari jer prate bližu gol-aut liniju.