TEDIĆ ZNA KAKO SE DAJE GOL NA MARAKANI: Čukarički uvek ide na pobedu, pa i protiv Crvene zvezde
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

TEDIĆ ZNA KAKO SE DAJE GOL NA MARAKANI: Čukarički uvek ide na pobedu, pa i protiv Crvene zvezde

Fudbal -

Slobodan Tedić je prvi put bio među startnih 11 Čukaričkog u duelu protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“. Iako je njegov tim poražen sa 2:1, centarfor Brđana pamti po lepom taj meč, postigao je pogodak na najvećem srpskom stadionu. U nedelju će imati priliku da tako nešto ponovi protiv šampiona Srbije.

- Voleo bih da ponovo zatresem mrežu na gostovanju Crvenoj zvezdi. Taj gol mi je izuzetno drag, uz prvenac koji sam postigao sezonu ranije protiv Vojvodine, svakako najdraži. Posebno zbog činjenice da sam tada po prvi put bio starter u dresu Čukaričkog. Častio sam tada u klubu, neka se ponovi i ove godine – prisetio se Tedić.

O Crvenoj zvezdi prvi centarfor Čukaričkog ima samo reči hvale. Uz napomenu da je teško izdvojiti nekog pojedinca u crveno-belom dresu, posle kraćeg razmišljanja, kazao je:

- Sjajan su tim, ali ako nekoga moram da izdvojim, to je naravno Marko Marin. Stranci su im takođe veoma kvalitetni, domaći igrači na nivou. Biće nam izuzetno teško na gostovanju lideru Super lige.

Ali, Tedić napominje da se njegov tim niti jednog trenutka neće predavati, uz dodatak da remijem ne bi bio zadovoljan.

- Ukoliko budemo imali nerešen ishod, nećemo ga braniti, idemo na pobedu i u tom slučaju. Uvek Čukarički uvek ide na tri boda. Nećemo odstupati od našeg stila igre, igraćemo visoki presing. Znamo ko nam je protivnik, znamo njegove kvalitete, verujem da će biti šansi na obe strane, a potrebno je da mi naše iskoristimo. Takođe, uvek je lepo igrati pred što više navijača, nadam se da će biti dosta publike, to će i za Čukarički biti velika inspiracija.

Čukarički je ove sezone već slavio protiv jednog od večitih rivala, Partizan je savladan na Banovom brdu sa 2:1. Tedić veruje da njegov tim može da isti učini i protiv Crvene zvezde.

- Mi smo baš posle pobede protiv Partizana bili malo emotivno ispražnjeni, ali svima je jasno da za duel protiv Crvene zvezde postoji ekstra motiv. Želimo da kalendarsku godinu završimo na najlepši mogući način i da probamo da eventualno iskoristimo Zvezdin umor i činjenicu da ni njima neće biti lako posle nesrećnog poraza u Atini. Ali, pre svega moramo da odigramo izuzetno kvalitetno, pa tek onda možemo nečemu da se nadamo – iskren je Slobodan Tedić.

(FK Čukarički)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track