Miljenik Grobara nemilice cepa mrežicu u Vašingtonu i ostavlja Amere u čudu

Letonac igra sezonu karijere u NBA

  • 6

Foto: Printscreen Twitter

Ponekad da biste se približili savršenstvu, morate maksimalno da se odaljite od cilja. Čini se da se ovim motom vodi Davis Bertans bivši krilni centar Partizana, a sada Vašington Vizardsa dok vežba šut za tri poena na treningu "Čarobnjaka".

Novinar Atletika, Fred Kac, koji prati Vizardse, ostao je u čudu što Letonac na treningu naskače sa oko 12 metara (40 stopa) i pogađa u seriji. Menjaju se pozicija, distanca se gotovo i ne skraćuje i epilog je isti - pogodak.

 

Bertansu su možda ovakvi drilovi i pomogli da "napumpa" svoju statistiku jer ove sezone ima 15.7 poena uz 4.7 skokova po utakmici. Još impresivnije od navedenog je što pogađa 46.5 posto šuteva za tri poena, a ispalio je 198 trojki.

On je i u Partizanu bio poznat kao dobar šuter, u generaciji koja je sa Duškom Vujoševićem osvojila poslednje trofeje u ABA ligi (2013) i Košarkaškoj ligi Srbije (2014). Posle 2014. i Partizana odlazi u Baskoniju, a od 2016. je u NBA ligi.

Tri godine je proveo u San Antonio Sparsima (deo tog vremena je bio i u filijali Ostinu), da bi ove godine otišao u Vašington Vizardse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    13. decembar 2019 | 22:15

    Sta ima veze sto je miljenik, ja kao navijac Zvezde kazem da je covek vrhunski suter. Ovo je covek na kog Borisa simanic mora najvise da se ugleda. Slicni su gradjom, malo je mozda Borisa visi, ali mora ovako da cepa mrezice, ako misli da postigne vecu karijeru. Ima Borisa meku ruku, ali nema srce u 4 od 5 utakmica.

  • milan

    13. decembar 2019 | 22:15

    Trojka Bertans.Timeout Radonjic

  • Дража

    13. decembar 2019 | 21:23

    То онај миљеник што је пустио тужбу?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA