NAJAVA DANA (subota, 14. decembar): Liverpul, Barsa, Bajern, Napoli, košarkaški derbi Turske…

Vreme čitanja: 5min | sub. 14.12.19. | 08:07

Pogledajte kakva nam uzbuđenja servira sportska subota

LIVERPUL – VOTFORD, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Kratko i jasno, na Enfild dolazi fenjeraš. Trojica povređenih u Liverpulovom stroju, plus upitni Lovren, nisu razlog za brigu domaćina koji u premijerligaškim vodama do sada nije poražen... Votford ima samo jednu pobedu, a o njihovim šansama protiv prvoplasiranog u Grupi E Lige šampiona zaista je neumesno govoriti. Uostalom,Votford je još u februaru ove godine sa ovog gostovanja odneo poraz od 5:0, što je samo jedan u nizu dokaza o velikoj šansi za obilje golova na ovom meču.

Izabrane vesti

NAPOLI – PARMA, 18.00
(Fudbal, Italija 1)

Napoli je pobedom nad Genkom (4:0) u LŠ konačno prekinuo seriju od čak devet mečeva bez pobede. Ipak, ni to nije moglo da sačuva Karla Anćelotija od šut karte, pa je ekipu preuzeo nekadašnji strateg Milana Đenaro Gatuzo. Kod kuće ova ekipa ima učinak od tri pobede, isto toliko remija i dva poraza. Parma je savladala Samdoriju na gostovanju i sada ima isti broj bodova kao sedmoplasirani Napoli. Sada će pokušati da po peti put uzastopno izbegne poraz na gostovanjima. Napoli je ipak dobio tri od četiri prethodna međusobna okršaja, a na sedam od poslednjih deset padalo je najmanje tri gola.

BAJERN – VERDER, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Za Bajern su dva uzastopna poraza u Bundesligi potpuno   netipičan scenario. Izgubili su od Leverkuzena i M’gladbaha i svakako da sebi ovde ne smeju da dozvole kiks. Uz sedam bodova zaostatka u odnosu na vodeći M’gladbah pali su na sedmo mesto tabele. Verder je, reklo bi se, idealna mušterija za njih u ovom trenutku. Ekipa iz Bremena igra prilično loše. Upisala je samo dve pobede na 12 prethodnih mečeva i zauzima 14. poziciju, Uz to nije slavila na pet od poslednjih šest gostovanja. Tradicija je takođe na strani Bavaraca koji su ovog protivnika dobijali ni manje ni više nego prethodnih 20 okršaja zaredom.

MAJNC – DORTMUND, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Porazom od Augzburga u prošlom kolu trinaestoplasirani Majnc vratio se na gubitnički kolosek i sada ima šest poraza na poslednjih deset mečeva. Dortmund je s druge strane pregazio Dizeldorf (5:0) i na Opel Arenu stiže kao trećeplasirani tim sa jednim porazom (i to od Bajerna) na prethodnih pet mečeva. Kada su njihovi međusobni susreti u pitanju Dortmund je dobio 11 od prethodnih 15, a prethodna dva identičnim rezultatom od 2:1.   

REAL SOSIJEDAD – BARSELONA, 16.00
(Fudbal, Španija 1)

San Sebastijan je početkom druge decenije ovog veka često predstavljao mesto spoticanja Barselone i njenih ambicija. Sosijedad ove sezone igra vrlo dobro, i jedno je od najprijatnijih iznenađenja. Trener Imanol Alguasil posložio je kockice i izvlači maksimum iz Vilijana Žozea, prvog strelca tima. Barsa je, računajući i kup, vezala sedam pobeda protiv Sosijedada, dok je trenutno zabeležila pet slavlja u nizu, odnosno doživela je samo jedan neuspeh u prethodnih 15 duela i to neočekivano na gostovanju Levanteu.

ATL. MADRID – OSASUNA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Kada Jorgandžije igraju prolazak 0-2 igre dolazio je na 12 od poslednjih 13 utakmica u Primeri.  Ipak, i bez Vrsaljka i Dijega Koste, oni su ozbiljan zalogaj za Osasunu koja je poslednji put zaigrala s Atletiko Madridom još 2017. godine i izgubila sa 3:0. Treba videti koliko su gosti sposobni za podvig, a ne treba ih ni omalovažavati, naročito zbog toga što je Osasuna u poslednjih pet kola Primere poražena jedino od Bilbaa.

BIRMINGEM – VBA, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Mnogo je još posla pred Slavenom Bilićem. U opticaju je još hrpa bodova za direktnu promociju Vest Bromovič Albiona u Premijer ligu, pa poeni u Birmingemu prosto imaju težinu koja u konačnom prelomu može mnogo da znači njegovom timu. Domaći su u proteklom kolu pali pred KPR-om, a valja znati i da su pre toga zadužili tri remija, plus 5+ pobedu nad Redingom u gostima. VBA dakle mora da opravda ulogu nominalnog favorita koji tradicionalno dobija, ali i prima golove od ovog rivala. GG na njihovim duelima prolazi više od decenije.

NOTINGEM F. – ŠEFILD V, 16.00
(Fudbal, Engleska 2)

Šefild Vensdeju tim Šumara naročito i ne leži kao protivnik. Samo jedan od proteklih šest mečeva ovih timova na Siti Graundu pripao je domaćinu, dok je Šefild sebi prisvojio četiri pobede. Bitno je reći da i ove sezone Notingem bolje igra na strani, nego kod kuće, dok je Šefild van svog bunjišta takođe otvoreniji, što ovaj meč potencijalno svrstava u kategoriju neizvesnih utakmica. Ipak, s kladilačke strane na talonu ovoga para sedam puta uzastopno overena je je 3+ igra, što svakako može da bude interesantno kao kladilački putokaz.

BENFIKA – FAMALIKAO, 19.00
(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika melje Primeirom, ali ne može da se opusti zbog pritiska koji joj trenutno nameće Porto. Da budemo jasni, najbolji napad i najbolja odbrana lige i ovoga puta moraju da se dokažu pred trećeplasiranim Famalikaom. Možda to i neće biti teško, budući da gosti četiri puta vezano nisu slavili, a da su uz to na dve poslednje utakmice izgubili od Portimonensea i Tondele. Zato je jasno zbog čega Benfiku treba smatrati za favorita u svakom smislu te reči.

EFES – FENERBAHČE, 15.30
(Košarka, Turska 1)

Ukoliko Željko Obradović želi čelo Superlige, moraće ga otimati od Efesa. Teško, jer Fener je poprilično kompromitovao svoj autoritet ove sezone u Evroligi, gde je u četvrtak poražen upravo od anadolskog tima sa 73:81 u svojstvu domaćina. Dakle, nervoza će svakako mučiti tim, a kako će se u toj situaciji snaći De Kolo, Datome, Štimac, i kompanija, to je jako teško prognozirati, budući da je Efes već tri puta od juna dokazao da s Fenerom definitivno nešto nije kako treba.

FMP – BUDUĆNOST, 20.00
(Košarka, ABA liga)

Izabranici Vladimira Jovanovića nisu uspeli da iznenade ekipu Crvene zvezde u hali Alekandar Nikolić. Viđen je naizvestan meč, a utakmica je otišla i u produžetak gde su crveno - beli pokazali individualni kvalitet i tako naneli Panterima četvrti poraz u sezoni, pri konačnih 95 : 89. Sada dočekuju Budućnost koja je u dosadašnjem toku takmičenja poražena samo jednom. Biće ovo teško domaćinstvo za Pantere kojima Podgoričani zadaju muke još od 2010. godine.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara