KLINSMAN SE UZDA U SRBINA GRUJIĆA: Čuveni Nemac ima veliko poverenje u mladog fudbalera (FOTO)
Foto: Profimedia

Prvi pik

KLINSMAN SE UZDA U SRBINA GRUJIĆA: Čuveni Nemac ima veliko poverenje u mladog fudbalera (FOTO)

Fudbal -

Novi trener Herte talentovanom veznjaku poverio ulogu glavnog igrača, od kojeg prave partije očekuje u nastavku sezone

Marko Grujić i Jirgen Klinsman, jedna od glavnih tema u nemačkim medijima. Herta iz Berlina mnogo očekuje od ovog dvojca, da je konačno podigne sa dna i priključi sredini i vrhu tabele.

Pre dve nedelje Jirgen Klinsman postao je trener Herte i već u prvim utakmicama videlo se da mnogo veruje u Marka Grujića. A kako i ne bi kad je bivši fudbaler Crvene zvezde, koji već drugu sezonu igra u Berlinu kao pozajmljen igrač Liverpula, prošle sezone bio najbolji u redovima Herte u Bundesligi.

- Ohrabrujem Marka da što više drži loptu u posedu i ima uticaj na našu igru. Samo takav Grujić može da pravi razliku i ubrzava našu igru. Za nas je važno da on bude zdrav i u vrhunskoj formi - objasnio je Jirgen Klinsman kako vidi Srbina.

Marku Grujiću prija rad sa novim trenerom, koji iza sebe ima veliko iskustvo i kao trener i kao igrač.

foto: Profimedia

- Jirgen Klinsman je veliko ime u Nemačkoj i znači nam mnogo. Za ovo kratko vreme sa nama pokazao je koliko je veliki trener i koliko mnogo možemo da naučimo od njega. Šteta je što nismo pobedili Ajntraht i Dortmund. Do kraja jeseni su tri kola, ali verujem da će od januara sve biti mnogo bolje - rekao je Marko Grujić, a onda objasnio šta misli o svom treneru:

- Moj otac je bio novinar i uvek je pisao i pričao o Lotaru Mateusu i Jirgenu Klinsmanu. Bio sam mali, ali sam znao da su njih dvojica tada bili najveće zvezde nemačkog fudbala. Jirgen je za mene jedan od najboljih fudbalera Nemačke svih vremena. Rad sa njim motiv je za svakog igrača.

Srpski fudbaler apostrofirao je razgovor sa Klinsmanom već prvog dana.

- Na prvom treningu rekao nam je da će izvući iz nas od 50 do 70 odsto više ako mu budemo verovali. Ta njegova energija odmah se osetila. Biće nam potrebno vreme, ali čvrsto verujem da za Hertu dolaze bolji dani. Nije ni njemu lako, preuzeo je ekipu usred sezone, a to nije idealno - objasnio je Marko Grujić.

Ukoliko Marko Grujić zaigra onako kako bi Jirgen Klinsman voleo, ne postoji smetnja da ponovo zavredi pažnju FSS i selektora Ljubiše Tumbakovića i bude možda iznenađenje u reprezentaciji Srbije za odlučujuće utakmice u baražu Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

foto: Profimedia

Klop se pita Sanjam o Liverpulu

Ljudi iz Herte voleli bi da Marko Grujić ostane u Berlinu, ali, kao i prošle godine, za sve se pitaju Liverpul i trener Jirgen Klop.

- Pozajmica završava na leto i posle toga sledi razgovor sa Liverpulom. Moj san je da tamo dobijem šansu sledeće sezone. To je jedan od najboljih klubova na svetu. Ako mi pruže šansu, naravno da ću se vratiti. Ako to ne odluče, onda bih ostao u Herti, jer sam zavoleo Berlin - jasan je Grujić.

Frustracije Navijači, izvinite

Navijačima Herte teško pada uspeh Uniona, gradskog rivala iz Berlina.

- Razumem frustracije navijača. Navijao sam kao dečak za Crvenu zvezdu i svaki poraz od gradskog rivala Partizana teško mi je padao. Njihova kritika je na mestu, sa tim moramo da živimo, dok se ne popravimo - objasnio je Grujić.

A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track