');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

BRUKA I SRAMOTA Za vreme nastupa Dečje filharmonije u "Sava centru" lopovi POKRALI DECU. Dirigent: Uzeli im i novac za put!

Koncert Dečje filharmonije koji je održan sinoc u "Sava centru", neće ostati upamćen samo po prepunoj dvorani, reakcijama publike i muzici, već po onome što je ove mlade ljude zateklo po završetku nastupa.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
decja filharmonija Foto: Rade Prelić / Tanjug
decja filharmonija

Naime, kada su došli po svoju garderobu, ostali su zgranuti i zatečeni, jer su shvatili da su opljačkani! Neko je tim mladim ljudima, za vreme koncerta preturao po stvarima, džepovima i uzeo novac.

Povodom ovog događaja, kontaktirali smo dirigenta Dečje filharmonije Ljubišu Jovanovića.

- Nakon predivnog koncerta i prepune dvorane, otišli su u garderobu. Počeli su da se javljaju jedan po jedan, da su im iz džepova i rančeva pokradene pare. Nisu svi bili pokradeni, jer su neki od njih stvari nosili sa sobom, ali neko je "prošao" vrlo temeljno, te je njih 15-ak ostalo bez novca – rekao je za "Blic" dirigent Jovanović.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

On je istakao da nisu u pitanju velike sume, već da je mnogo bitnije njihovo razočarenje u svet i ljudskost, jer su to mladi ljudi, od 10 do 20 godina.

- Svi prisutni su bili zatečeni, deca su bila zbunjena i šokirana, ali niko nije negodovao i reagovao burno, bila je to tiha bol, a ne gnev. Deca su glavne žrtve, nekima su ukrali po par stotina dinara, a bio je i dečak iz Niša, fagotista, koji je došao da svira, mi smo mu platili put, i taj novac mu je ukraden, to je novac za dve autobuske karte. Ceo slučaj je prijavljen policiji, i nadamo se pozitivnom ishodu – dodao je Jovanović.

Pročitajte još

Organizator koncerta su "Sava centar" i Fondacija "Deca deci" pod čijim je pokroviteljstvom i Dečja filharmonija kojom je sinoć dirigovao Jovanović.

Na službenom ulazu u "Sava centar" postoji portir, a deo sa garderobom se i zaključava, te je to upravo ono što najviše čudi žrtve ove pljačke. Ko se usudio na tako nešto i kako je uopšte mogao to da uradi?

Foto: Rade Prelić / Tanjug

- Iz priča, i po komentarima na društvenim mrežama, gde su reakcije veoma burne, zaključili smo da nije prvi put da se ovako nešto dešava. Najbolnije, ustvari, je što je toj deci, čiji je svet zaista drugačiji jer se bave umetnošću i žive sa tu umetnost, što su i pokazali sviranjem, ovo ustvari krađa duše, a ne materijalnih stvari. Tako je na svim nadležnima da ustvari povrate poverenje dece, svrhu bavljenja umetnošću i svih plemenitih stvari koje čine život – rekao je dirigent.

On je zaključio da ovaj događaj ne treba prećutati, ali da je takođe bitan i značajan projekat mladih koji su u stanju da napune dvoranu i svojom ljubavlju prema umetnošču izazovu velike reakcije svih prisutnih.

U "SAVA CENTRU" ĆUTE

Kako bismo čuli i drugu stranu kontaktirali smo nadležne iz "Sava centra" koji su nam nezvanično rekli da "ništa ne znaju o tome", te tražili da im pismeno pošaljemo sva naša saznanja, kao i eventualna pitanja što smo i učinili. Odogovor i dalje čekamo.