NAJAVA DANA (utorak, 17. decembar): Milioneri nemilosrdno sa RB Lajpcigom, plus Liga kup s obe strane Lamanša i naravno Evroliga

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.12.19. | 08:13

Pogledajte šta nam od sportskih događaja na igrački meni servira sportski utorak

ASTON VILA – LIVERPUL, 20.45
(Fudbal, Engleska - Liga kup)

Aston Vila nastavlja da posrće. Poslednji u nizu poraza pretrpela je od Šefilda, a od prethodnih sedam mečeva dobila je samo jedan. U zoni ispadanja nije samo zahvaljujući boljoj gol razlici od Sautemptona i Noriča. Liverpul je na čelu tabele sa deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lester. I dalje je bez poraza ove sezone i ovde se zaista ne postavlja pitanje pobednika. Klopov tim je dobio i dva prethodna gostovanja u Birmingemu (0:6, 1:2), a Aston Vila je poslednji put ovog protivnika savladala 2015.

Izabrane vesti

MONAKO – LIL, 21.05
(Fudbal, Francuska - Liga kup)

Kneževi su uspeli da izbace Marselj iz ovog takmičenja i trenutno su u pristojnoj formi sa samo jednim porazom na poslednjih pet utakmica. Takođe, dobili su i pet prethodnih prvenstvenih mečeva kod kuće. Lil je takođe u naletu forme sa četiri vezana trijumfa, a iako su dobili Lion na prethodnom gostovanju njihov učinak na strani i nije baš sjajan - od osam mečeva izgubili su pet. Njihov prethodni duel na stadionu Luj II završen je bez golova, a Lil je na njemu poslednji put slavio u decembru 2009.

REMS – MONPELJE, 18.45
(Fudbal, Francuska - Liga kup)

Monpelje je do šesnaestine finala došao pošto je savladao Nansi sa 3:2, dok je Rems bio bolji od ekipe Burg Peronas (2:1). Rems je neporažen na pet poslednjih duela od kojih je slavio na poslednja dva. Kod kuće je izgubio samo jedan meč tokom čitave sezone i primio samo četiri gola, međutim remizirao je na pet od devet odigranih utakmica. Monpelje je s druge strane u veoma lošoj formi sa jednom pobedom na prethodnih pet mečeva, dok na gostovanjima ove sezone još uvek nije ostvario trijumf. Prethodni duel u oktobru Rems je dobio rezultatom 1:0, međutim dva od poslednja tri susreta na ovom stadionu pripala su Monpeljeu.

DORTMUND – RB LAJPCIG, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Dortmund nastavlja da melje sve pred sobom. Na poslednje dve prvenstvene utakmice postigao je čak devet golova bez ijednog primljenog. Stradali su Diseldorf i Majnc, a u međuvremenu pobedili su i Slaviju iz Praga u LŠ. Nalaze se na trećem mestu tabele uz pet bodova zaostatka za vodećim Lajpcigom. Lider je takođe u sjajnoj seriji. Pobeda nad Diseldorfom bila je šesta u nizu za Bikove koji su na svakoj od ovih utakmica postigli najmanje tri gola. Milioneri su dobili prethodna dva međusobna duela, a prethodni u Dortmundu završen je pobedom domaćina od 4:1.

UNION BERLIN – HOFENHAJM, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Prava bitka na sredini tabele Bundeslige. Mršava prednost Hofenhajma sa samo bodom više u odnosu na domaće Berlince mogla bi se istopiti, naročito ako se setimo poslednje četiri utakmice ovoga tima. Naime, Hofenhajm je slomio Majnc sa 1:5, zatim je došao X sa Fortunom, pa GG4+ porazi od RB Lajpciga i Augzburga. Sve u svemu, Union Berlin je na proteklih pet utakmica pao samo pred Šalkeom, pa ima razloga da se nada da mu bodovi kod kuće u 16. kolu neće umaći.  

VERDER – MAJNC, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Mnogo upitnika ispred imena fudbalera i jednog i drugog sastava, a želja za begom od fenjeraških pozicija jednaka. Naime, ne ide 14. Majncu u poslednje vreme, kao ni Verderu koji srlja iz poraza u poraz sa tek jednom pobedom nad Volfsburgom na poslednjih pet utakmica. Tradicija ovoga para od 2017. godine kaže GG3+, kao i poslednji rezultati koje beleže ove ekipe u poslednje vreme. Teško će biti s obe strane, budući da Verder boli Bajernovih 6:1 u proteklom kolu, dok Majnc vida rane od poraza od Dortmunda pri konačnih 0:4.

VAREGEM – ŠARLROA, 20.45
(Fudbal, Kup Belgije)

Uzbudljivo u četvrtfinalu, jer druga ocena ne stoji kraj timova koji su i u šampionatu Belgije poprilično ujednačenih kvaliteta. Istina, Varegem može da se pohvali uvertirom u meč, odnosno pobedom nad Sint Trojdenom od 5:1 u 19. ligaškom kolu, dok Šarloa ima 3:0 sa fenjerašem Serkl Brižom. Inače, ovaj tim je iz osmine finala izbacio Gent, a bitno je reći i da na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima nije primio gol. Varegem je takođe dobar u odbrani svoje mreže u poslednje vreme, pa treba očekivati tvrdu utakmicu.

REAL MADRID – MILANO, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Real Madrid će dočekati Armani i to bi mogla da bude vrlo atraktivna utakmica sa mnogo postignutih poena. Tradicija, što zaista nije upitno ide u korist Reala, a što bi se reklo, teško će Italijani i posle pune decenije posta na ovom paru izboriti raskid s neugodnim sećanjima. Uostalom, oni su u seriji od četiri vezana poraza koje su im naneli Efes, Olimpijakos, Zvezda, i Lion. Madriđani se zbog toga nadaju čistom poslu.

PANATINAIKOS – FENERBAHČE, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Žocov Fener, zaista grca u problemima, odnosno igra onako kako se prošle godine nije dalo ni zamisliti. Naravno, nismo se ni nadali da će popravljeni rezultati s utakmica odigranih sa Asvelom, Himkijem i Albom u produžetku za njih biti dovoljni da se u proteklom kolu slomi ove sezone neugodni Efes. Panatinaikos je u proteklom kolu poražen od Barse sa 98:86, a ove sezone je demonstrirao igru koja im donosi sasvim solidno šesto mesto na tabeli. Ne kažemo da je nemoguće, ali zaista nije ni sasvim očekivano da Fenerbahče uspe u gostima da ih nadigra.

TOFAŠ – LOK. KUBANJ, 18.00
(Košarka, Evrokup)

Prilično izjednačeni timovi, s tim što je Tofaš do sada na svom parketu jedino Veneciji priuštio da ga savlada: Lokomotiva je u gostima do ovoga momenta dobila jedino Limož, što je dobar znak za Turke koji su ih u petom kolu, tačnije u oktobru savladali sa 69:72. Ipak, nije isključena velika borba, koja bi mogla ovu utakmicu da odvede u neizvesnu završnicu.  

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara