3
Analize

HS SKENER – DEJAN STANKOVIĆ: Neiskustvo i pritisak najveći problem, ali Deki može doneti Zvezdi nešto novo…

Objavljeno: 19.12.19 u 11:05

Dileme više nema, Dejan Stanković je novi trener Crvene zvezde, čeka se samo zvanično potpisivanje ugovora i počinje neka nova era u ‘Ljutice Bogdana’.

Dve i po godine živeli su zvezdaši najlepši san posle decenije noćnih mora. Bezbrižan san na ‘Marakanu’ doneo je Vladan Milojević, zvezdin Klark Kent, čovek koji je nemoguće napravio mogućim, čovek koji je Arsenal, Keln, RB Salcburg, Napoli, Liverpul, PSŽ, Kopenhagen, Jang Bojs, Olimpijakos, Totenhem i Bajern doveo u Beograd. Ipak, sve što je lepo kratko traje.

Osetilo se u vazduhu da je dosta bilo. ‘Zasitio’ se Vladn Milojević rada u Crvenoj zvezdi, ali i zvezdaška javnost je tražila nešto novo. Nešto što će pokrenuti uspavanu crveno-belu armiju koja je stala i emotivno ‘pukla’ posle nokautiranja ‘mladih momaka’ i novog plasmana u ‘evropski fudbalski krem’.

Odlaskom Vladana Milojevića jedna era za istoriju je završena, sada dolazi nova na čelu sa legendarnim Dejanom Stankovićem kom sada bivši šef stručnog štaba u amanet ostavlja 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan, četvrtfinale Kupa Srbije i kvalitetan tim, koji treba malo prodrmati i osvežiti.

Dejan Stanković je legenda srpskog fudbala, legenda Crvene zvezde i čovek koji je srpskom narodu pomogao i pomaže kad god je to potrebno. Ali, legendarni as Crvene zvezde, Lacija i Intera je trenerska nepoznanica, jasno ako se zna da je do sada radio pre pet godina kao pomoćnik Andrei Stramaćoniju u Udinezeu i da mu je ovo prvi samostalni posao.

Krenućemo od problema sa kojima će se Dejan Stanković susresti već na početku rada u ‘Ljutice Bogdana’. Prvi je svakako neiskustvo i veliki pritisak koji donosi rad u najtrofejnijem srpskom klubu. Deki nema iskustva, prvi mu je posao, te će samim tim i pritisak biti ogroman. Preuzima tim koji je dve godine zaredom bio šampion Srbije i koji je tri godine uzastopno deo evropskih kupova, poslednje dve Lige šampiona, o čemu su ‘Delije’ sanjale 16 godina. Očekivanja navijača su ogromna i od Dejana Stankovića se već na leto očekuje da ‘gazi cipelama’ Vladana Milojevića, a đonovi će biti veoma teški. Olakšavajuća oklnost po Dejana Stankovića biće ta što ima 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan i utaban put ka titulu prvaka Srbije, što ako odbrani, sigurno će dobiti na samopouzdanju.

Vladan Milojević je od ‘surove’ zvezdaške javnosti poslednjih meseci bio kritikovan zbog defanzivne igre, sada ta ista javnost od Dejana Stankovića očekuje ofanzivu, jer Zvezda mora tako da igra. Pitanje je koliko je ‘legendarna desetka’ Crvene zvezde spremna na ofanzivne metode rada, jer je u karijeri uglavnom učila od defanzivnog trenera kakav je Žoze Murinjo, mada su dovoljno ofanzivni bili Sven Goran Erikson i Roberto Manćini. Da ne pravimo dodatni pritisak na Dekija, da ga sačekamo do 9. januara i pustimo da radi, vremena za ocenu ima, videćemo kako će Zvezda izgledati tokom proleća.

Najpozitivnija stvar dolaskom Dejana Stankovića je svakako njegova harizma. Čovek je velikog srca, prijatelj i prava drugarčina. Nema sumnje da će znati kako da ponovo raspali žar kod pomalo ugašenih fudbalera Crvene zvezde. Da bi to učinio moraće da se odrekne pojedinih igrača, ali i da ubrizga svežu krv.

Tu je Crvena zvezda dobila mnogo, Dejan je veliko ime svetskog fudbala i retko ko će odbiti njegov poziv da dođe na ‘Marakanu’. To znači da bi Crvena zvezda mogla početi dovoditi kvalitetnija pojačanja iz inostranstva, pre svega iz Italije, ona koja će svojim iskustvom i znanjem doprineti da crveno-bela armija nastavi da gazi putem evropskih uspeha…

Dejane, dobro došao u Zvezdu! Miloje, hvala za sve što su učinio za srpski klupski fudbal!

0
0

3 Komentara

  1. Ako misli da uradi nešto prepoznatljivo, Stanković mora učiniti sve da Zvezda igra ofanzivan fudbal, da igra brzo, da se ne igra sa više od 1 ili 2 dodira. Zadnji vezni mora biti izuzetno brz i sposoban da u najkraćem vremenu prenese loptu na protivničku polovinu, da zadnji vezni ima tehniku i da je sposoban da uposli saigrače u dubinu prostora i naravno mora da zna da igra u defanzivi. Sve se vrti oko kvalitetnog zadnjeg veznog! Štoperi moraju da budu brzi i ne moraju da budu nepokretni gorostasi! Ostalo je klasika! Sve se vrti oko brzog zadnjeg veznog i brzih štopera! Ako oni budu spori, onda ni tim neće vredeti ni pišljivog boba!

    0
    0
    Odgovori
  2. procitao sam prvi pasus o milojevicu i ne mogu vise ali mogu nesto da komentarisem o promenama kod komsinice.Otisao je covek koji je vodio tim u domacem sampionatu u kom su bili reseni svi problemi: milojevicu veliki treneru vertikala av, kokeza, sudijska organizacija i sitne duse odradile su posao osvajanja titula. ti vrli milojevicu u evropu vodis tim da „neki ljudi“uzmu pare a o rezultatima na starom kontinentu nije bito. bitni su novci od uefe i po raznim drugim osnovama. u dve lige sampiona borjan najbolji igrac primio 37 golova… dolazi stankovic. ako bude trener kao sto je bio igrac tesko zvezdi morace av da udvostruci davanja po svim osnovama. gospodo gani ne moze u propaloj drzavi da se odrzi nesto sto nije zdravo, pravedno zasnovano na uspehu, kvalitetu i pravdi na kraju krajeva.

    0
    0
    Odgovori
    • A ako budes imao mozga mozda i izades iz Laze da prosetas Beogradskim ulicamaa ako Deki bude trener kao igrac vi ni iz svlacionice necete izaci(ili smeti da izadete).Koliko ste vi evropa lige igrali u posledne 3 sezone i koje ,Zvezda tri godine zaredom ijra evropske lige (od toga 2 LS),koje ste vi ijraki za 25 godina (2 LS i to sa razmakom od 10-15 godina).Nego ajd ti meni kazi koliko je to vas trener neznalica osvojio trofeja u karijeri,Deki ih je osvojio 23 tituleod toja 20 u inostranstvu,nemo samo da brois domace trofeje gde ste 25 godina krali i otimali i ucenjivaki i tu dolazimo do vaseg problema i razloga.A razlozi su Nema vise Mirka Marjanovica ,i punjenje parama iz drzavnog budeta(mada vas drzavi odrzava na vestacko disanje i u zivot ,samo za evro licence poslednih 2 godina 4,5 miliona eura),nema vis e SPS kao glavnog nosioca vlasti vec su samo priprepak sadasnjoj i glavnog problema na sveovo nadovezue se nema ni krada pa nema ni trofeja pa cete tako biti ono sto ste bili u SFRJ obicne neznalice koje vropu igraju 1 u 5-6 sezone(uskoro ce da vas preteknu nem samo Cukaricki i Radnicki(Real) iz Nisa vec i Napredak,Vojvodina a pazite se da vas i Graficar(CRVENA ZVEZDA B) ne pretekne. i jos nesto vasa neznalica na klupi je vucena od svakog trenera samo da bi skupio vise utakmica od Zvezdasa(Dajica) i nista vise bio je i oostao panj.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter