Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Cvijanović: Dodatno unapređivati saradnju Srpske i kineskog grada Tjencina

Cvijanović: Dodatno unapređivati saradnju Srpske i kineskog grada Tjencina

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović i delegacija kineskog grada Tjencina konstatovali su danas u Banjaluci da postoji obostrani interes za unapređenje odnosa u različitim oblastima, sa posebnim akcentom na jačanje privredne i kulturne saradnje Srpske i Tjencina.

Foto: Srna / RAS Srbija

Cvijanovićeva je ocenila da je uspešna dosadašnja saradnja institucija Srpske sa Kinom i kineskim kompanijama koje posluju u Republici Srpskoj, te izrazila očekivanje da će odnosi u narednom periodu biti dodatno unapređeni, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

Ona je navela da je dobra saradnja i u oblasti kulture i obrazovanja, naglasivši važnost otvaranja Konfucijevog instituta u Banjaluci, kao i uvođenja kineskog jezika u osnovne i srednje škole u Srpskoj.

Delegaciju Tjencina predvodio je član stalnog komiteta Komunističke partije Kine u gradskom odboru Tjencina Đi Goćijang.

Tjencin je jedan od najrazvijenijih i najmnogoljudnijih gradova u Kini, u kojem živi više od 15 miliona stanovnika, prenosi Srpskainfo.