Овог викенда на Палама Свесрпски куп за рукометаше: Војводина брани трофеј

Пале ће овог викенда бити домаћин четвртог Свесрпског купа за рукометаше.
RK Vojvodina 25
Фото: РК Војводина

Организатор је РС Републике Српксе и Славија из Источног Сарајава, а покровитељ председница Српске Жељка Цвијановић. Идеја за овај турнир први пут је реализована 2014/15, овога пута Републику Српску представљаће Борац м:тел из Бањалуке и Славија из Источног Сарајева, а Србију Војводина из Новог Сада и Металопластика из Шапца.

Публика ће у СПЦ Пеки имати прилику да види две одличне екипе из Србије са великом традицијом, које наступају у СЕХА лиги, Борац је тренутно водећи у Премијер лиги БиХ, а и Славија се такмичи у Премијер лиги.

- Реч је о једном од највећих спортских догађаја на Палама и у дворани Пеки и надам се да ће победити екипе из Српске. Договорено је да полуфинале играју екипе из Српске, а у другом да се састану тимови из Србије, како би добили прилику да се боримо за трофеј. Припремљене су и медаље и надамо се да ће све бити на изузетно високом нивоу - рекао је председник РСРС Маринко Умичевић.

Он је нагласио да ће Савез помоћи обнову рада рукометног клуба на Палама, подсећајући да је РС Србије обећао помоћ како би рукомет у Српској био подигнут на виши ниво.

Победник сва три до сада одржана турнира била је новосадска Војводина.

- Пођеднаке шансе за освајање трофеја имају Металопастика, Борац и ми, док Славија нема тај квалитет. То значи да је Борац највероватније финалиста, док су шансе између нас и Металопластике да заиграммо у мечу за трофеј пођеднаке. Шапчани су у односу на прошлу сезону зрелији, појачали су се и изледају много озбиљно. Ово је прилика да видимо где смо тренутно у односу на њих. Очекујем неизвесну утакмицу, која ће се највероватније решавати у финишу - сматра тренер Новосађана Борис Ројевић.

Војводина је лишена услуга Рајка Продановића и Мирка Милашевића, док ће Стефан Илић бити у саставу, иако месец дана није тренирао.

- Турнир за нас долази у незгодном тренутку, с друге стране је добра провера за плеј-оф и национални Куп да видимо где смо, да ли је потребно да се појачавамо на полусезони и шта би требало да поправљамо - додао је Ројевић.

Руководиоци два савеза ће разговарати о унапређењу сарадње.  

Ј. Галић

Субота

Полуфинале

Борац – Славија                             (17)

Војводина – Металопластика       (19.30)

Недеља

Утакмица за треће мјесто    (14)

Финале                                    (16)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести