Najnovije vesti
Vesti Svet
PANIKA U BERLINU Evakusaini svi sa Božićne pijace zbog LAŽNE UZBUNE

PANIKA U BERLINU Evakusaini svi sa Božićne pijace zbog LAŽNE UZBUNE

Berlinska policija evakuisala je danas zbog jednog sumnjivog predmeta Božićni market, na kojem je pre tri godine izvršen teroristički napad kada je poginulo 12 ljudi.

Berlin Foto: Tanjug/AP
Berlin

Prema informacijama BILD-a, uhapšene su dve osobe islamske veroispovesti. Veruje se da su obojica iz Sirije sa iskustvom u pravljenju bombi, zbog koga je za jednim od njih raspisana poternica u SAD.

Policija je saopštila da su bezbednosne mere oko pijace završene oko 21:30 po lokalnom vremenu i da nije pronađen "opasan predmet".

"Naš kolega je pronašao dve osobe koje su se sumnjivo ponašale i zatim ih pregledao. Zbog toga i podatka da se nalaze na listi za potragu, kolega je iz predostrožnosti evakuisao sve sa Božićne pijace", navodi se u tvitu berlinske policije.

Policija je prethodno saopštila da su svi posetioci napustili Božićnu pijacu "mirno i oprezno". U okviru istrage obustavljen je metro saobraćaj na obližnjoj stanici, kao i služba u obližnjoj Memorijalnoj crkvi Kajzet Vilhelm.

Berlin
Foto: Tanjug/AP
Berlin

Podsetimo, Anis Amri iz Tunisa je 2016. godine kamionom uleteo u tezge Božićne pijace na Brajtšajdplacu, usmrtivši 12 ljudi.

Amrija je potom ubila italijanska policija nakon što je pobegao iz Nemačke.