DANAS BESPLATNI PREGLEDI: Tumor markeri i EKG bez knjižice
Foto: Stock

Akcija

DANAS BESPLATNI PREGLEDI: Tumor markeri i EKG bez knjižice

Društvo -

Svi zainteresovani građani će danas moći da u više od 200 zdravstvenih ustanova širom Srbije potpuno besplatno, bez knjižice, uputa ili zakazivanja urade ultrazvučni pregled abdomena, obave kardiološke preglede, ali i tumor markere!

Tom prilikom će svi građani, pa i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći od 8 do 16 sati u većini kliničko bolničkih centara, opštih bolnica i domova zdravlja u zemlji da izmere krvni pritisak i urade EKG. - Nastavljamo akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju je, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, pokrenulo Ministarstvo zdravlja u septembru 2017. godine, a izazvala je veliko interesovanje građana pa su masovno odlazili u zdravstvene ustanove kako bi se preventivno pregledali. Ovim putem pozivamo sve građane da preventivnim pregledima pozitivno utiču na svoje zdravlje - rečeno je u Ministarstvu zdravlja.

U prethodnih 16 dana akcije pregledano je blizu 350.000 građana, a kod skoro 10.000 njih otkriveno je ozbiljno oboljenje. Zaključno sa poslednjom akcijom u ovoj godini, krajem decembra, blizu 400.000 građana će učestvovati u ovoj akciji Ministarstva zdravlja.

Kurir.rs/ J. Pronić Foto: Stock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track