Besplatne preglede u Jablaničkom okrugu danas iskoristilo 1.123 građana

U Jablaničkom okrugu do 16 sati, do kada je trajala akcija preventivnih pregleda, ukupno je bilo 1.123 pacijenata, a od ovog broja, EKG i TA, odnosno kardiološke preglede imalo je 324 pacijenta, ultrazvuk abdomena 469 i tumor marker CEA uradilo je 330 građana.
U Opštoj bolnici u Leskovcu i u svim domovima zdravlja na području Jablaničkog okruga, kao i u zdravstvenim ustanovama u celoj Srbiji u organizaciji resornog ministarstva po sedamnaesti put za redom obavljani su preventivni pregledi građana.

Ovoga puta, građani su mogli bez uputa i zdravstvene knjižice, potpuno besplatno da obave analize tumor markera, ultrazvučne preglede abdomena, kardiološke preglede sa ekg i merenjem krvnog pritiska.

Od početka akcije do sada je u Leskovcu bilo preko deset hiljada preventivnih pregleda građana, a do 10 sati jutros bilo je 140 kardioloških,zatim ultrazvuka abdomena 105 i 131 analiza tumor markera CA , odnosno 376 pacijenata do ovog vremena u Jablaničkom okrugu.

“Građani su do sada najviše bili zainteresovani za ultrazvuk abdomena, takođe i za analize tumor markera za koje su veoma skupi reagensi i koje su, za današnje preglede obezbedile firme sa kojima sarađujemo”, rekao je danas direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Dodaje da su građani uglavnom zadovoljni, mada ima i onih koji malo negoduju, ali brže od onoga kako se radi, ne može fizički da se izvede.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare