Vulin na ispraćaju: Ne zaboravite da nosite srpsku zastavu i uniformu 1Ilustracija Foto: FoNet/ Kostadin Kamenov

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je danas na svečanom ispraćaju pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija u Liban (UNIFIL), da mirovnjaci ne zaborave da nose plavu beretku sa znakom UN, ali i da nose srpsku zastavu i srpsku uniformu.

Kako se navodi u saopštenju tog ministarstva, Vulin je u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu na ispraćaju pešadijske čete iz Treće brigade Kopnene vojske i voda za zaštitu snaga iz Komande za obuku, kazao da oni „jesu tamo mirovnjaci i vojnici Ujedinjenih nacija“, ali su „i tamo i ovde vojnici Vojske Srbije“.

„Na vama je da sačuvate to čestito i lepo ime, da sačuvate poštovanje i ljubav koje su ostavili oni pre vas. Budite hrabri, vredni, disciplinovani, ali iznad svega vodite računa o svakome od vas. Da nam se vratite zdravi, uspravni, ponosni i bogatiji za jedno iskustvo“, rekao je ministar odbrane.

On je uručio zastave Srbije komandiru pešadijske čete majoru Milanu Kuburiću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Željku Petroviću, koji su u ime kolega obećali da će „sve poverene zadatke u misiji obavljati časno i profesionalno, u skladu s mandatom i zadacima misije“.

Kuburić je kazao da su svi pripadnici „u potpunosti spremni za izvršenje zadatka“ i dodao da je obuka realizovana u više faza i da je bila kompleksna, kao i da su od velikog značaja bila iskustva pripadnika koji su ranije bili u mirovnim misijama.

U multinacionalnu operaciju UNIFIL upućen je 161 pripadnik Vojske Srbije koji će biti angažovani na očuvanju mira u Libanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari