NAJAVA DANA (četvrtak, 26. decembar): Uz Redse sa Lesterom zagarantovano uživanje u ostrvskom fudbalu, plus Evroliga

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.12.19. | 08:14

Pogledajte šta nam od sportskih događaja na igrački meni servira sportski četvrtak

TOTENHEM – BRAJTON, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Sparsi su od pet poslednjih mečeva izgubili dva (od Mančestera i Čelsija) i sada im je očajnički potrebna pobeda kako bi bili konkurentni za neko od mesta koja vodi u Evropu. Brajton im dolazi u odličnom trenutku s obzirom da je ostvario samo jedan trijumf na sedam prethodnih duela. Njihov međusobni susret odigran u oktobru Brajton je kod kuće dobio sa 3:0, međutim šest od poslednjih sedam pripali su Totenhemu. U Londonu je domaćin poslednji put izgubio 2005 godine, takođe, od tada Galebovi na ovom gostovanju nisu postigli nijedan gol.

Izabrane vesti

BORNMUT – ARSENAL, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Bornmut je u prošlom kolu na svom terenu izgubio od Barnlija i to posle gola koji je primio u 89. minutu, dok je Arsenal odigrao meč bez pogodaka sa Evertonom kojem je bio gost. Obe ekipe se muče sa formom. Bornmut je na poslednjih sedam mečeva slavio samo jednom i to protiv Čelsija, dok je Arsenal još gori. Dobio je samo jednu od deset prethodnih utakmica. Uz to Tobdžije su ove sezone samo tri puta slavile na gostovanjima. Ipak, ekipi iz Londona pripala su tri prethodna međusobna duela, a Bornmut je pred svojom publikom u poslednje tri godine protiv Arsenala slavio samo jednom.  

ČELSI – SAUTEMPTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Posle dva vezana poraza od Evertona i Bornmuta Plavci su u poslednjem kolu savladali Totenhem na gostovanju sa 2:0. Sautempton je takođe bio uspešan na strani gde je pobedio Aston Vilu sa 3:1. Ekipa koju predvodi Frenk Lampard trenutno je na četvrtom mestu tabele, dok je Sautempton na ivici opasne zone. Iako su Sveci podigli formu u poslednje vreme, ipak se radi o ekipi koja je ove sezone primila najviše golova u Premijer ligi. Pored toga izgubili su šest od sedam prethodnih gostovanja, a pri tom su mrežu poslednji put sačuvali još u avgustu. Čelsi je od ovog rivala poslednji put izgubio 2015.

MAN. JUN. – NJUKASL, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Mančester je poražen od Votforda na gostovanju sa 2:0, a poslednji neuspeh na strani ostvarili su početkom novembra. Pored toga prekinuli su i niz od pet mečeva bez poraza i sada su na osmom mestu tabele uz bod prednosti u odnosu na današnjeg rivala. Njukasl je u prošlom kolu savladao Kristal Palas, a od pet poslednjih mečeva izgubio je samo jedan. Njihov problem su gostovanja u kojima imaju polovičan učinak. Mančester je s druge strane remizirao na četiri od poslednjih šest utakmica odigranih na Old Trafordu. Prethodni susret odigran na Sejnt Džejms Parku Njukasl je dobio minimalnim rezultatom, ali su četiri pre tog pripala Mančesteru.

LESTER – LIVERPUL, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Derbi kola Lester dočekuje posle poraza od Mančester Sitija (3:1). Lisice su tako prekinule niz od devet utakmica bez izgubljenog meča (osam pobeda i remi) i za vodećim Liverpulom zaostaju tačno deset bodova. Ekipa Jirgena Klopa na King Pauer Stadion dolazi posle osvajanja Svetskog klupskog prvenstva i trenutno su jedina neporažena ekipa u Premijer ligi. Uz to Liverpul ima najbolji učinak na gostovanjima od svih timova u prvenstvu. Prethodni okršaj sa Lesterom dobio je na svom terenu sa 2:1, a pripala su mu i dva poslednja gostovanja na ovom stadionu. Tip GG3+ viđen je na četiri od pet prethodnih okršaja ovih rivala.

LIDS – PRESTON, 18.15
(Fudbal, Engleska 2)

Fulam je u prošlom kolu uz pomoć sumnjivog penala koji je realizovao Aleksandar Mitrović srušio seriju Lidsa od 12 mečeva bez poraza, ali ekipa Marsela Bijelse i dalje ima ogromnu prednost na drugom mestu na tabeli. Gosti s Dipdejla stižu na Eland Roud u dobroj formi pošto su nakon četiri vezana poraza zabeležili dva trijumfa i remi u ligi. Ipak, kako je Lids efikasan domaćin koji ima sedam pobeda na poslednjih osam utakmica pred svojom publikom (i jedan remi), teško da dobro kotirani Preston može da ostvari senzacionalno slavlje.

CSKA – OLIMPIJA MILANO, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Armejci su u seriji od četiri pobede na poslednjih pet utakmica, a u goste mu dolazi Milano koji je u padu forme. Ekipa Etorea Mesine je fantastično počela sezonu, ali je potom vezala loše utakmice i u Evroligi i u italijanskom šampionatu, pa u promenljivom raspoloženju ide na noge šampionu Evrope. Svakako, Rusima se ovde ne povlači, a zanimaće ih samo nastavak osmostruke serije pobeda nad Italijanima.

EFES – MAKABI T.A, 18.30
(Košarka, Evroliga)

Efes je na deobi prvog mesta, dok Makabi duži četvrtu poziciju. Turci su u do sada prikazanim izdanjima konkurentan kandidat za titulu Evrolige, a Makabiju je ovo povratak na staze stare slave posle nekoliko tananih sezona. Na ruku domaćina ide to što je Efes dobio četiri od poslednjih pet obračuna protiv Makabija, a poslednji čak u gostima.

PANATINAIKOS – REAL MADRID, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Grci sa Rikom Pitinom pokušavaju da dođu do maksimalnog nivoa igre, pa opet beleže promenljive rezultate. Moral bi im porastao uz pobedu nad Realom. Međutim, Real Madrid je dosta uspešniji od Zelenih u poslednje vreme. Dobio je čak osam poslednjih obračuna! Od toga dva puta u gostima. Poslednji meč koji su igrali završen je upravo pobedom Madriđana usred OAKA Arene (89:82).

LION – HIMKI, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Lion bi do plej-of zone, a Himki da ne ispadne iz nje. Ulog je veliki, a rezultati oba tima poprilično tanki u poslednje vreme. Naime, Himki je na poslednjih pet mečeva savladao jedino Albu i Žalgiris, dok Lion može da se pohvali pobedama nad Milanom i Berlincima. Daleka tradicija, svakako nebitna za ovu priliku ide na račun Himkija koji u gostima ima četiri vezana poraza. Sa druge strane Lionu godi domaći parket pa treba očekivati veliku borbu.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara