PREDRAG DANILOVIĆ EVOCIRAO USPOMENE: Bolonjski derbi strastveniji od srpskog! (FOTO)
Foto: Profimedia

legenda ZA GazetU

PREDRAG DANILOVIĆ EVOCIRAO USPOMENE: Bolonjski derbi strastveniji od srpskog! (FOTO)

Košarka -

Došao je i taj dan! Posle deset godina na megdan izašli Virtus i Fortitudo (94:62), a prvi čovek KSS i nekadašnja zvezda crno-belih tim povodom pričao za najveći italijanski dnevni list

Posle deset godina pauze konačno je u Palakanestru odigran meč koji ima status kultnog u svetu košarke! Dva velika ljuta rivala iz Bolonje, Virtus i Fortitudo (94:62), našla su se na megdanu posle čitave decenije.

foto: Gazeta Delo Sport

To je bio povod da Gazeta delo sport napravi specijal posvećen ovoj utakmici sa akcentom na intervju sa Predragom Danilovićem, legendom Virtusa.

Za nas je najzanimljivije bilo poređenje srpskog i bolonjskog večitog derbija. - Derbi je u Bolonji mnogo strastveniji nego beogradski između Partizana i Crvene zvezde. U Bolonji apsolutno ceo grad živi za košarku i taj meč - počeo je priču Danilović.

foto: Profimedia

Predugo su na Apeninima čekali košarkaški spektakl. - Sanjali smo da se te dve ekipe ponovo sastanu u Palakanestru. Simbol košarke na Apeninima, ne mogu da zamislim elitnu ligu bez njih.

Prisetio se Danilović bolonjskih klasika... - Lepo je bilo biti deo takvih mečeva. Pomogli su da budem bolji igrač. Najviše na to su uticali moji treneri i saigrači, kao i veliko nadmetanje sa Karltonom Majersom.

Kakvi su to samo okršaji bili... - Taj duel je bila priča sama za sebe. Nismo mi bili neprijatelji, samo ljuti sportski rivali, koji su se uvek maksimalno poštovali.

Prvi čovek KSS bio je uspešan u mečevima sa velikim rivalom - 18 pobeda i 11 poraza. - Nikada neću da zaboravim pobedu u plej-ofu sa 2:0, kada smo osvojili prvu Evroligu. Naravno, i onu pobedu iz 1998. godine.

Kada smo kod tog meča 1998, Predragova četiri poena (trojka uz faul) za produžetak pamtiće se zauvek. - Uvek se rado sećam tog momenta. Samo ni danas mi nije jasno zašto me je taj čovek faulirao, zašto je bio pored mene. Moj sin gleda taj potez preko Jutjuba, pokušavam da mu objasnim tu situaciju, ali mi nešto ne uspeva - uz osmeh za zaključio Predrag Danilović.

Neizbežan Član idealne petorke, izveo najbolji potez... Gazeta je povodom velikog derbija napravila i specijalni dodatak posvećen meču velikana iz Bolonje. Tako su odabrali i deset momenata koji su obeležili ove duele u istoriji. Na prvom i trećem mestu su Danilovićevi čudesni potezi. Takođe, birane su i idealne petorke, i tu je Danilović imao svoje mesto.

foto: Gazeta Delo Sport

Nova vremena Zaboravite Đinobilija i mene, ovo je Teovo doba Danilović je gledao samo jedan meč Virtusa ove sezone, a od rezultatima se informiše putem interneta. Kako ističe, ne voli poređenja sadašnjeg tima i onih legendarnih... - Lepo je, naravno, prisetiti se tih vremena, ali Đinobili i Danilović su završili svoje pre 20 godina. Ovo je neko novo vreme, ovo je vreme Miloša Teodosića. Reč je o velikom igraču i siguran sam da će ga navijači voleti.

foto: legabasket.it

Pregažen Fortitudo Virtus bez milosti, Teo i Marković 20 asistencija

Na parketu - igra mačke i miša. „Srpski“ Virtus pregazio je slavnog rivala sa 32 poena razlike - 94:62.

Tim našeg bivšeg selektora Aleksandra Đorđevića nakon druge četvrtine imao je 20 poena prednosti, pa je meč u pojedinim trenucima bio prava košarkaška egzibicija u režiji sjajnih Miloša Teodosića i Stefana Markovića. Obojica su zabeležili po deset asistencija, dok su zajedno ubacili svega 11 poena. Virtus je prvi na tabeli ispred Dinama Sararija.

foto: legabasket.it

Kurir.rs / M. Bjelinić / M. Nastić

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track