NAJAVA DANA (petak, 27. decembar): Građani sa Vulverheptonom, Belgijanci i naravno Zvezda sa Zenitom na parketu Evrolige

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.12.19. | 08:19

Pogledajte šta nam od sportskih događaja na igrački meni servira sportski petak

VULVERHEMPTON – MAN. SITI, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

Obe ekipe u prošlom kolu došle su do pobede nakon preokreta. Vulvsi su gubili od Noriča na poluvremenu da bi na kraju slavili sa 2:1, dok je Siti brzo anulirao početno vođstvo Lestera i na kraju bio bolji (3:1). Domaćin je na šestom mestu i mora da nastavi sa dobrim igrama kako bi bio konkurentan za jedno od mesta koje vodi u Evropu. Gvardiolin tim je treći i nema više pravo na greške ukoliko želi da stigne Liverpul koji mu beži 11 bodova. Tradicija u ovom slučaju Građanima ide na ruku, dobili su šest od devet prethodnih duela sa ovim rivalom, a poslednji put su na Molinju stadionu izgubili 2010. 

Izabrane vesti

ŠARLOA – OSTENDE, 18.00
(Fudbal, Belgija 1)

Prednost domaćeg terena je ono što determiniše favorita u ovom duelu. Šarloa je neporažen na 13 od 15 odigranih utakmica pred svojim navijačima od kojih je 12 dobio, takođe nije izgubio ni poslednjih pet, i to bez primljenog gola. Ostende je s druge strane u seriji od šest vezanih poraza na strani uz samo jedan trijumf na poslednjih deset gostovanja. Šarloa je četvrti, dok se Ostende bori da ostane van zone ispadanja. Pored svega treba imati u vidu i da je Ostende u prethodne dve decenije samo u dva navrata slavio na ovom stadionu.

ANTVERPEN – ANDERLEHT, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Antverpen je, ako izuzmemo Klub Briž, najbolji tim u belgijskom prvenstvu ove sezone. Neporažen je na poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima od kojih je dobio sedam. Pored toga postigao je najmanje tri gola na tri od poslednjih pet duela. Treba napomenuti i da od početka sezone nema nijedan poraz kod kuće. Anderleht je u potpuno suprotnoj situaciji. Bez pobede je na pet od poslednjih sedam mečeva, a od početka takmičenja upisao je samo dva trijumfa na strani. Od 2004. Anderleht je slavio samo jednom na ovom gostovanju.    

BEŠIKTAŠ – GENČLERBIRLIGI, 18.30
(Fudbal, Turska 1)

Poraz od Fenerbahčea za Bešiktaš je drugi uzastopni u prvenstvu Turske, a četvrti ako se gledaju mečevi u svim takmičenjima. Genčlerbirligi je u prošlom kolu umalo napravio senzaciju i pobedio vodeći Sivas koji je ipak na kraju ostao neporažen (2:2). Bešiktaš sada ima prednost domaćeg terena na kojem je pobeđivao na pet od poslednjih šest mečeva, dok su gosti bez pobede na 13 od prethodnih 18 utakmica, kao i na pet od sedam poslednjih gostovanja. Tradicija je takođe na strani domaćina koji je dobio pet prethodnih okršaja u Istanbulu.

ZENIT – CRVENA ZVEZDA, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Zenit će u Kazanju ugostiti crveno-bele. Zvezda će u izmenjenom sastavu posle Kaunasa pokušati da ostvari još jedan brejk na istoku, ili makar da popravi utisak sa gostovanja Armejcima u Moskvi. U ovom trenutku oba kluba su u donjem delu tabele. Zenit u skoru ima 1-6 kod kuće, s tim što će ovoga puta domaći teren ipak biti na drugoj lokaciji. Zenit na svom terenu beleži tek 71,7 poena što je najniži broj poena za jedan tim u ulozi domaćina.

FENERBAHČE – VALENSIJA, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Fener Željka Obradovića nasukao se treći put uzastopno igrajući protiv Zenita za konačnih 81:84. Dakle, nema ni govora o prolaznim boljkama, pa ostaje da vidimo kako će sada sve izgledati nakon dovođenja Malkolma Tomasa, pošto je do srede u ponoć bila otvorena mogućnost za registraciju igrača u nastavku evroligaške sezone. Slepi miševi su trenutno bolje pozicionirani na tabeli, tradicija im ne ide na ruku, ali to bi valjalo zanemariti. Jednostavno, ovo nije Fener na koga smo navikli.

BAJERN – ŽALGIRIS, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Litvanci imaju potencijal na papiru, ali i debele komplekse od Bavaraca koji su za njih večita enigma kada igraju kod kuće. Istina, Žalgiris je prošli put na meču u Kaunasu koji je odigran još u martu, dakle u prošloj sezoni savladao Bajern sa 85:79. Desi li se da Litvanci zasijaju, biće to iznenađenje, jer je reč o trenutno po rezultatima najtanjem Evroligašu kome nemci uistinu i ne beže baš mnogo.

BARSELONA – OLIMPIJAKOS, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Barselona se sa zemljacima iz Reala ganja za čelo Evrolige, dok Olimpijakos pokušava da se uzdigne na devetu poziciju koju Lion. To dovoljno govori o različitostima, uz napomenu da je Barselona poslednji put poražena od Armejaca u 11. kolu. Inače, Španci su prošle sezone kod kuće izgubili od Olimpijakosa koji ih u gostima još od 2015. godine svaki drugi put uspe da savlada. Ipak, zbog kvaliteta Barselone, ne bi trebalo da očekujemo neko naročito iznenađenje.

BOSTON – KLIVLEND, 22.00
(Košarka, NBA liga)

Seltiksi su trenutno druga sila Istočne konferencije, dok Klivlend duži tek 13. mesto koje će svakako popraviti nastavi li niz pobeda u kojima su kroz šake propustili Šarlot Hornetse, Memfis, a zatim i Atlantu. Međutim, malo je verovatno da će im se poslećiti u Bostonu, buduči da je ekipa domaćina na 13 domaćinstava prokockala samo utakmicu s Filadelfijom koja joj duva za vrat s treće pozicije istoka.

IGOKEA – MORNAR, 20.00
(Košarka, ABA liga)

Igokea je na dnu Jadrana zajedno s Mega Bemaksom, pa Mornar posle tri vezane pobede može da zaigra na pobedu ne bi li se pridružio plej-of društvu, odnosno FMP-u koji ima samo bod više na četvrtom mestu. Ekipa Mornara poslednji put je kod kuće savladala Igokeu sa 92:72 u oktobru, pa ponovljen uspeh u gostima shodno formi domaćina ne bi bio nikakvo iznenađenje.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara