NAJAVA DANA (subota, 28. decembar): Englezi nemaju mira

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.12.19. | 07:53

Pogledajte šta nam od sportskih događaja na igrački meni servira sportska subota

BRAJTON – BORNMUT, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

I pored vođstva na kraju prvog poluvremena Brajton nije uspeo da savlada Murinjov Totenhem koji je na kraju slavio sa 2:1. Galebovi sada imaju jednu pobedu na poslednjih osam mečeva, a ovaj susret dočekuju posle četiri vezana bez trijumfa. Postizanje golova je njihov glavni problem, a iste brige ima i Bornmut koji je na Boksing dej duelu sa Arsenalom uspeo da izbori remi (1:1). Poput Brajtona ima jednu pobedu na poslednjih osam mečeva i to protiv Čelsija. Bornmaut je neporažen na četiri međusobna okršaja koje su ovi rivali imali u Premijer ligi od 2017.  

Izabrane vesti

NJUKSAL – EVERTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Njukasl je u četvrtak porazila ekipa Mančester Junajteda sa 4:1. To je težak udarac pred doček Evertona koji je istog dana na svojoj travi minimalcem savladao Barnli. Trebalo bi znati da gostima fali pet povređenih igrača, te da će ovo za njih biti teško gostovanje, budući da je Everton na strani do sada savladao jedino Sautempton. Njukasl je kod kuće stabilan, izgubio je samo jednom, a po četiri puta dolazio je do pobede i X ishoda.

SAUTEMPTON – KRISTAL PALAS, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Sveci dočekuju Palas uzdignute glave posle pobede nad Čelsijem od 2:0 i to na Stamford Bridžu. Ovo im je drugi uzastopni trijumf, ali se ipak nalaze na 14 mestu gde ih od opasne zone deli tri boda. Kristal Palas ove sezone igra veoma promenljivo u najvećoj meri zbog problema sa efikasnošću, ipak poražen je samo jednom u poslednjih šest utakmica. Tim koji predvodi Roj Hodžson prekinuo je niz od tri meča bez pobede pošto je pre nekoliko dana savladao Vest Hem (2:1) i sada se nalazi na polovini tabele. Sautempton je na poslednje dve utakmice sa Palasom kod kuće jednom poražen, a jednom odigrao nerešeno.

VOTFORD – ASTON VILA, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Obračun fenjeraša. Oba tima dobro su prošla na Boksing dej mečevima. Votford je izvukao remi sa Šefildom (1:1), dok je Aston Vila nadigrala poslednjeplasirani Norič (1:0). I jedni i drugi su u sličnoj formi ali Votford igra nešto bolje kod kuće, za razliku od Aston Vile koja je na gostovanjima ove sezone dobila jedino Norič. Poslednji susret ovih timova iz juna 2017. bio je prijateljskog karaktera i završen je bez golova.  

NORIČ - TOTENHEM, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Pevci se bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona, pa neće puno štedeti fenjeraša kome se već sada smeši Čempionšip. Norič je na prethodnih pet utakmica uzeo samo jedan bod igrajući s Lesterom, pa od Harija Kejna i družine treba očekivati bespoštedan pritisak, naravno dostojan tima koji je prošao Grupu B Lige šampiona kao drugoplasirani tim od kojeg je jači dva puta bio jedino bezgrešni Bajern.

VEST HEM – LESTER, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Građani za petama, a Lester u minus fazi. Naime, posle X ishoda sa Noričom, te poraza u derbi utakmicama sa Mančester Sitijem i Liverpulom koji je Lester demolirao sa 0:4, za goste nema više mesta za preračunavanje. Vest Hem koji visi na ivici fenjera oni ultimativno moraju da dobiju, a psihološki će to biti jako teško učiniti budući da su poslednje dve utakmice ovog para donele vezane X ishode. Oba puta prolazila je i GG igra. 

BARNLI – MANČESTER JUNAJTED, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

Barnli je pružio solidan otpor Evertonu koji je na kraju ipak bio bolji (1:0). Prekinuo je tako mini seriju od dve uzastopne pobede i dočekuje Mančester kao 12 na tabeli. Solskjerov tim bio je ubedljiv protiv Njukasla (4:1) i donekle se iskupio za poraz od fenjeraša Votforda prošle nedelje. Sada ga bod deli od vodećih šest timova u prvenstvu. Njihov učinak na strani ove sezone glasi dve pobede, tri remija i četiri poraza. Od Barnlija je izgubio samo jednom i to 2009, a neporažen je na devet poslednjih odmeravanja (pet pobeda i četiri nerešena ishoda). Susret u januaru na Old Trafordu završen je bez pobednika 2:2.

BAŠAKŠEHIR – KASIMPAŠA, 15.30
(Fudbal, Turska 1)

Domaćin se sa Sivasom preganja za čelo Superlige Turske, pa sigurno neće zazirati od gostujućeg tima koji koketira sa zonom ispadanja iz elite. Bašakšehir je uz sve to i najbolji u Grupi J Lige Evrope, što zbilja dokazuje moć tima koji je u šestom kolu savladao Menhengladbah sa 1:2 u gostima. Kasimpaša je inače u poslednje vreme jako izdašna na golove, što se ne može reći i za Bašikšehir koji je posle četiri 0-2 utakmice u ligi, konačno u proteklom kolu savladao Kajzeri uz prolaznu 5+ igru.

GALATASARAJ – ANTALIJA, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Sedmoplasirana Galata ima tačno 10 bodova više od Antalije koja se nalazi u fenjeraškoj zoni. Inače, gosti su na proteklih pet utakmica čak u tri navrata uspevali da izboksuju X, što treba imati u vidu i kao potencijalnu opasnost za domaćina koji u poslednje vreme igra jako šareno. Interesantno, ali Galatasaraj je na prošlom viđanju u martu mesecu, dakle prošle sezone tukla ovog rivala kod kuće sa 5:0. To nije ni malo čudno, budući da su utakmice ovih rivala često dosta izdašne na golove. 

DENVER – MEMFIS, 23.00
(Košarka, NBA)

Nikola Jokić je na prošloj, istina izgubljenoj utakmici u dresu Denvera igrajući s Nju Orleansom postigao 23 koša, imao 10 skokova i četiri asistencije. U goste mu dolazi Marko Gudurić s Memfisom koji je tek 11. na tabeli Zapadne konferencije. Jasno, Denver će pokušati da zaleči ranu, što igračima gostujućeg tima ne ostavlja puno prostora za veliki podvig. Jednostavno, Denver ipak nije tu gde se nalazi bez naročitog razloga.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara