');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

PRIJEMI POVODOM DANA REPUBLIKE Cvijanović: Moramo očuvati nadležnosti i snagu Srpske (FOTO)

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je integrativni faktor, a to su pokazali i prijemi povodom Dana Republike Srpske u protekla dva dana. U Palati su uz nju stali oni koji slave Republiku Srpsku, odnosni tim Republike Srpske koji igra na raznim terenima.

Zeljka Cvijanovic prijem 9 januar Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija
Zeljka Cvijanovic prijem 9 januar
Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija

Juče su uz predsednicu stajali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, a danas su tu predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedjeljko Čubrilović i predsednik Saveta ministara Zoran Tegeltija.

– Republika Srpska je stabilna i njene institucije rade u interesu građana, a budite sigurni da bez zajedništva ne bi bilo rezultata. U BiH i dalje postoje mnogi izazovi i prijetnje, ali Srpska mora da se prilagodi i na njih spremno odgovori. Moramo očuvati nadležnosti i snagu Republike Srpske – poručila je predsednica Srpske Željka Cvijanović, piše Srpskainfo.

Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija

Danas je u Palati povodom Dana Republike Srpske upriličen zajednički prijem za delegacije privrednika, sportista, studenata i nagrađenih đaka, te za predstavnike medija.

– Ne smemo izneveriti očekivanja naših građana i ne smemo prokockati tako veliki politički kapital, a on se manifestuje kroz ljubav prema Republici – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je obezbeđena stabilnost institucija bez obzira što je bilo raznih napada i obezvređivanja i nastojanja da se pokaže da nisu u stanju da izvršavaju svoju ulogu.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Ona je podsetila da je vlast u Republici Srpskoj uspela da povećava plate i penzije, da je socijalna slika bolja jer su i u tom pogledu uspeli da izdvoje više novca.

Tokom jučerašnjeg dana prijem je upriličen za predstavnike verskih zajednica u Republici Srpskoj.

Nakon toga usledio je i prijem za za delegacije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske, Vlade RS, predstavnike Republike Srpske u zajedničkim organima BiH, Ustavnog suda RS, Ministarstva odbrane BiH iz reda srpskog naroda, delegaciju Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske, delegacije boračkih organizacija i udruženja Republike Srpske, te delegaciju Asocijacije „Stvaraoci“ Republike.