Humanitarni tiket u podne: Ljubiša Tumbaković tipuje za Despota Stankovića – Budi human

Vreme čitanja: 5min | pon. 30.12.19. | 11:16

Selektor Orlova plemeniti dobitak vidi u jedinici uz tri dvojke !

Odmah krećemo sa lepim vestima. Pošto nam slede praznični dani naši plemeniti kladioci u narednim izdanjima MOZZARTOVOG Humanitarnog tiketa u podne biće selektori odbojkaških, košarkaških, rukometnih reprezentacija, kao i fudbalske selekcije Srbije, ali i legendarni Kićan. Dakle, Zoran Terzić, Igor Kokoškov, Marina Maljković, Dragan Kićanović, Nenad Peruničić, Slobodan Kovač, Ljuba Obradović, a krećemo sa Ljubišom Tumbakovićem.

Selektoru Srbije i najtrofejnijem treneru Partizana svih vremena Ljubiši Tumbakoviću nije bilo potrebno više puta uputiti poziv za učešće u plemenitoj akciji kompanije MOZZART “Humanitarni tiket u podne”. Popularni Tumbica odmah se odazvao našem pozivu i bez puno razmišljanja odabrao da eventualni dobitak ode za Despota Stankovića – Fondacija Budi human.

Izabrane vesti

Tumbaković je tokom bogate karijere bio izuzetno uspešan i u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Potom, u Iranu, Crnoj Gori…Igračka karijera povezuje se za novobeogradski i somborski Radnički, Partizan i Vardar.  Čovek koji je kao igrač i trener proveo u Partizanu 21 godinu i klubu doneo šest titula uz tri kupa.

Današnji dobrotvorni listić započinjemo u Egiptu, MASR – TANTA. Rivali ne stoje baš najbolje na tabeli, a domaći imaju i dva boda manje. Nakon dva poraza Masr je iščupao bod u poslednjem remiju. I Tanta je poslednju utakmicu okončala sa nerešenim ishodom, 2:2. Statitika međusobnih duela nam nije od pomoći, a naš gost cilja pobedu gostujućeg sastava.

“Dvojka”.

Prelazimo u Izrael, HAPOEL HAIFA – BEITAR J. Međusobni skor je skoro ujednačen, 10:9:9, ali domaći imaju najubedljiviju pobedu, 4:0. Klub iz Jerusalima ima osam bodova više i niz od šest pozitivnih mečeva. Pet pobeda, uz remi. Haifa igra po principu toplo – hladno. Napomena da je na poslednjih šest međusobnih okršaja dva puta slavila, a četiri puta remizirala. Selektor Orlova očekuje novu pobedu Beitara.

“Još jedna dvojka”.

Posetićemo i Ostrvo, Čempionšip, DERBI – ČARLTON. Domaći imju bod manje od rivala i niz od dva remija i tri poraza. Na poslednjih pet utakmica gosti su dva puta poraženi pa su dva puta odograli 2:2 i poslednji put slavili. Derbi ima bolji međusobni skor, 12:7:5, a oba tima su slavila sa po 3:0. Tim rezultatom okončan je poslednji okršaj koji su dobili gosti.

“Za promenu igram jedinicu”.

A zajedno, za promenu, prelazimo na košarkaške parkete, BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA. Beograđani imaju bolji međusobni skor, tačnije, dve pobede više, 19:21. Đetići su slavili u poslednjem duelu sa osam poena razlike. U ovom momentu Zvezda ima dva boda manje od Podgoričana, ali nakon poraza od Zadra i CSKA “crveno – beli” su ušli u ritam pobeda. Pali su Olimpijakos, Primorska i Zenit. Budućnost je dobila osam utakmica u nizu, pa je poklekla tri puta, poslednji put u hali “Krešimir Ćosić”. U Zadru je uprava Budućnosti pre završetka meča napustila dvoranu pa se kao naslednik Petra Mijovića pominje Jurica Golemac. Nadamo se fer i korektnoj borbi igrača, ali i zdravoj navijačkoj atmosferi.

“Bodove žele oba tima, prednost dajem Zvezdi, dvojka”.

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket kompanija MOZZART će 171.000 dinara donirati za Despota Stankovića (2018).

Despot je prevremeno rođeno dete. Odmah po rođenju je reanimiran, u četvrtom danu života dolazi do perforacije želudca. Sedmog dana života javljaju se prve konvulzije, vremenom detaljnijom analizom dijagnostikuje se epilepsija, Vestov sindrom. Zbog stanja i načina na koji se hrani svakodnevno mu je potreban medicinski propratni materijal. Da bi se poboljšalo opšte stanje, da bi dočekali prvi osmeh, neophodna mu je intezivna i kontinuirana fizikalna terapija. 

Naše malo Despotu znači sve! Budimo humani!

U duhu misije “Budimo društveno odgovorni i u 2020. godini” kompanija MOZZART će i dalje pomagati zdravstvo, sport, humanitarne akcije, obrazovanje, kulturu, fondacije… Inače, Saša Matejić postao je MOZZARTOV 196. dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne i ukupna suma koju smo do sad donirali u ovoj akciji iznosi 14.424.190, 00dinara. Kompanija Mozzart je proslavljenom vaterpolisti Denisu Šefiku odobrila 20.000 dinara koje je usmerio ka VK Partizan.

Još malo pažnje poklanjamo MOZZARTOVOM društveno odgovornom poslovanju.

Ponosni smo na akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 82 košarkaška terena. Otvorio se jedan teren u Vrnjačkoj Banji, a dobio je ime Igor Rakočević. Jedan od renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Predraga Saše Danilovića, predsednika KSS – a.  Poslednji obnovljen teren ime čuvenog trenera Slobodana Pive Ivkovića. Toj svečanosti prisustvovali su Dušan  Duda Ivković i Dragan Kićanović.

MOZZART je generalni sponzor sporta na BU. Donirao je više od 3.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je 400 televizora. Poslednja donacija usmerena je za sport u Vojsci Srbije i iznosi fantastičnih 100. 000 evra.

Kompanija Mozzart je učestvovala u akciji “Bitka za bebe”. Bila je naslovni sponzor KLS – a, član sponzorskog pula ABA lige, sponzor je Borca i Železničara…Beting partneri smo KSS, FSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan. Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije. Akcija se zove “Novi dresovi za nove šampione”. Pomažemo fondacije  “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zvončicu…

Podsećamo  na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od100.000, 00 i više dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić,  Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns i Nebojša Uške Vučićević. Dakle, imamo 47 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Bitno obaveštenje za Republiku Srpsku! 

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Ljubiše Tumbakovića dobitak će biti doniran i za Dom za mušku decu i omladinu ometenu u razvoju, Prijedor. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Đurđe MEČNIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara