Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Cvijanović: Srpska je spremna za nove pobede u 2020. godini

Cvijanović: Srpska je spremna za nove pobede u 2020. godini

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović poželela je svim građanima srećne novogodišnje i božićne praznike, te Dan Republike, naglasivši da je Srpska u 2020. godini spremna za nove pobede da bi bila što uspešnija i razvijenija.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

– Namera je da se još snažnije posvetimo ekonomskom razvoju, realizovanju važnih infrastrukturnih projekata i poboljšanju životnog standarda građana. Zajednički cilj je uspešnija i razvijenija, srećnija Srpska u kojoj će pojedinci i kolektiviteti osećati sigurnost i u kojoj će institucije biti sposobne da odgovore na očekivanja građana – navela je Cvijanovićeva u novogodišnjoj čestitki.

Ona je za RTRS rekla da je na tom planu važno očuvanje mira i stabilnosti, kao i građenje tolerancije među građanima i različitim narodima.

– Možemo biti uspešno društvo samo kada pokazujemo ono što je u nama najbolje – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je ocenila da sve što je postignuto i što će biti rađeno u Srpskoj, kao i do sada, treba da bude zajednički rezultat institucija Republike i građana.

– Nijedna godina nije bila laka, pa ni 2019, ali smo dokazali da možemo napredovati kada smo zajedno i okupljeni oko interesa Srpske – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je Srpska, uprkos brojnim preprekama, kašnjenju u formiranju vlasti na nivou BiH, te pokušajima da bude osujećen i obezvređen rad njenih institucija, uspela da očuva i unapredi finansijsku, socijalnu i ekonomsku situaciju.

Cvijanovićeva je istakla da je značajno što je i ove godine očuvana i politička stabilnost kao preduslov funkcionisanja insitucija.

Ona je konstatovala da je ostvarena dobra saradnja sa socijalnim partnerima, zahvaljujući čemu su povećane plate, penzije i socijalna davanja.

– Nastavljena je realizacija brojnih infrastrukturnih projekata, ali i onih u oblasti zdravstva i obrazovanja. Gradili smo Republiku, otvarali nova radna mesta i povećavali lična primanja građana, što će ostati prioritet – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da Srpsku očekuju velike aktivnosti i teški zadaci na unapređenju demografske slike i kada je reč o reformi sistema obrazovanja.

– A da bismo došli do dobrih rešenja na tom planu, biće potrebno da otvorimo široku raspravu. Ako želimo da naša deca završavaju škole na osnovu kojih će dobijati pristojne poslove i solidnu zaradu, moraćemo preuzimati dobre prakse iz društava koja su uspela da se brže tranformišu – pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da se uloga porodice mora vratiti na mesto koje zaslužuje, kao i da se deci ponudi što više sadržaja koji će obogatiti njihovo odrastanje.

Cvijanovićeva je poručila da i dalje treba nagrađivati one koji imaju sjajne rezultate u bilo kojoj oblasti, prepoznavati talente u društvu i otvarati im prostor za usavršavanje.

– Bila mi je čast što sam prethodnih godina, zajedno sa institucijama, imala priliku da mnoge od njih upoznam i pomognem da pokažu svoje sposobnosti na domaćim i međunarodnim takmičenjima – navela je Cvijanovićeva.

Ona je svim građanima Srpske u 2020. poželela dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, kao i uspeh na profesionalnom i svakom drugom planu, sa željom da naredna godina bude godina stabilnosti, zajedništva i napretka, prenosi Srpskainfo.